Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Gevelbekleding hout

Gevelbekleding

Gevelbekleding

Kan je niet kiezen in welk materiaal je de gevel wilt bezetten?
Lees informatie, filter prijzen en ontvang offertes van gevelspecialisten uit de buurt.

Gevelbekleding in hout of pvc?

Het bezetten of het bekleden van een gevel is geen goedkope opdracht. Het gaat meestal om een grote oppervlakte. Het voordeel is wel dat er een groot aanbod van verschillende materialen is. Moet de gevel ook geïsoleerd worden? Dan is het totale kostenplaatje uiteraard nog een stukje hoger. Meer informatie over gevelisolatie vind je hier.

In de onderstaande tabel vind je alvast een aantal richtprijzen van de beschikbare materialen om de gevel mee te bekleden.

Type gevebekleding Richtprijs
Crepi gevelbepleistering € 70 - € 125 per m²
Houten gevelbekleding € 100 - € 225 per m²
Leien als gevebekleding € 75 - € 125 per m²
Steenstrips gevelbekleding € 150 - € 200 per m²
Buitenmuren metselen € 160 - € 210 per m²
Gevelbekleding in pvc of metaal € 90 - € 125 per m²

Tip: Vraag altijd een aantal offertes aan voor de gevelwerken. Op deze manier kies jij de vakman die de beste prijs-kwaliteit in zijn offerte weet voor te leggen.

Recente opdrachten voor gevelwerken

vrijdag 11 juni 2021

Isoleren + afwerken composiet-gevel van houtbouw-specifiek 160m²

We hebben een vrijstaande woning, volledig houtbouw uit de jaren '80, dus geen constructie uit metselwerk of bakstenen. Deze zouden we graag laten uitbekleden met composiet/houten gevelbekleding, geïsoleerd. Totaaloppervlakte bedraagt een 160 m². Opgelet: betreft echt wel een specifieke situatie, dus graag iemand met expertise hierin. De bestaande gevel is dus uit hout en op verschillende plaatsen rot. De muur waarop deze gevel hangt is ook uit hout en voor zover ik kan inschatten nog wel in goede staat. - Graag specialist ter plaatse om mogelijkheden te bekijken: oude gevel verwijderen, daar waar rot is balken vervangen, gevel isoleren + nieuwe waterdichte en onderhoudsvrije gevelbedekking plaatsen - liefst in de zomermaanden.


Gevel- en metselwerken Brasschaat
donderdag 10 juni 2021

Afwerken magazijn met geïsoleerde sandwichpanelen - 140 m²

Ik wil graag de gevels van mijn magazijn laten uitbekleden met geïsoleerde sandwichpanelen, - 4 cm dikte. Betreft in totaal een 140 m², enkele bouwlaag, dus makkelijke plaatsing.


Gevel- en metselwerken Booischot
donderdag 10 juni 2021

Renoveren landelijke ramen-op-maat in meranti/afzelia - 7 stuks

Ik zoek een schrijnwerker die gespecialiseerd is in houten-ramen-op-maat. De huidige stijl is landelijk, zeker niet modern, betreft raammodel met een 'heuveltje' in + lattenwerk die de glaspartijen in kleinere vakjes delen. Voor de aanbouw had ik een tijdelijke oplossing , maar binnen geplande renovatie (oa gevel) wens ik graag de ramen allemaal dezelfde uitstraling te kunnen meegeven. 7-tal ramen + voordeur. Originele elementen zijn in afzelia uitgevoerd, maar ik vermoed dat dit ook in meranti voorzien kan/mag worden, of advies van specialist!


Kozijnen, deuren en ramen Neerlinter
Offertes aanvragen