Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Gevelbekleding hout

Gevelbekleding plaatsen

Gevelbekleding plaatsen

Kan je niet kiezen in welk materiaal je de gevel wilt bezetten?
Lees informatie, filter prijzen en ontvang offertes van gevelspecialisten uit de buurt.

Gevelbekleding in hout of pvc?

Het bezetten of het bekleden van een gevel is geen goedkope opdracht. Het gaat meestal om een grote oppervlakte. Het voordeel is wel dat er een groot aanbod van verschillende materialen is. Moet de gevel ook geïsoleerd worden? Dan is het totale kostenplaatje uiteraard nog een stukje hoger. Meer informatie over gevelisolatie vind je hier.

In de onderstaande tabel vind je alvast een aantal richtprijzen van de beschikbare materialen om de gevel mee te bekleden.

Type gevebekleding Richtprijs
Crepi gevelbepleistering € 70 - € 125 per m²
Houten gevelbekleding € 100 - € 225 per m²
Leien als gevebekleding € 75 - € 125 per m²
Steenstrips gevelbekleding € 150 - € 200 per m²
Buitenmuren metselen € 160 - € 210 per m²
Gevelbekleding in pvc of metaal € 90 - € 125 per m²

Tip: Vraag altijd een aantal offertes aan voor de gevelwerken. Op deze manier kies jij de vakman die de beste prijs-kwaliteit in zijn offerte weet voor te leggen.

Recente opdrachten gevelbekleding

woensdag 20 oktober 2021

Houten gevelbekleding plaatsen

Bestaande gevel bekleding (Werzalit) vervangen door houten gevel bekleding in hardhout. Gevel is punt dak boven garage (4, 5m breed, 5 m hoog).


Gevel- en metselwerken Bonheiden
vrijdag 15 oktober 2021

Houten gevelbekleding plaatsen

Gevelbekleding van bijgebouw (1 bouwlaag) in Thermowood Ayous, graag offerte inclusief lattenwerk en gevelfolie Oppervlakte van 66,84 m2


Gevel- en metselwerken Nazareth
donderdag 14 oktober 2021

Gevelbekleding vervangen

zijgevel 2de verdiep rijenhuis met asbest leien


Gevel- en metselwerken Merksem
dinsdag 12 oktober 2021

Houten gevelbekleding en raamkozijnen vervangen

Ik zou graag de houten gevelbekleding aan één kant (zijkant) van mijn huis (ongeveer 2m x 8m) laten verwijderen en vervangen met pvc/aluminium platen/kunststof. Samen met de 2 ramen in deze gevel zouden daarbij ook de 6 andere ramen in het huis een vervanging moeten krijgen van de houten kozijnen met een kunststof of aluminium kozijn.


Gevel- en metselwerken Vossem
donderdag 07 oktober 2021

Kunststof gevelbekleding plaatsen

ik heb een muur in snelbouwsteen van 9 dik, die zou moeten wind en waterdicht gemaakt worden, het uitzicht speelt geen rol


Gevel- en metselwerken Wielsbeke
donderdag 07 oktober 2021

Kunststof gevelbekleding plaatsen

Achter muur is geen spouwmuur dus graag iets om de buitenkant te isoleren en afwerken met pvc latten. Voor en zijkant wel een spouwmuur maar weet niet of die opening groot genoeg is voor spouwmuur isolatie .


Gevel- en metselwerken Ranst
donderdag 07 oktober 2021

Houten gevelbekleding plaatsen

Isoleren en bekleden van de achtergevel en achteruitbouw van een klein appartementsgebouw (10 app) - diepe uitbouw over 5 verdiepingen - overmeten gevelopp. ca 715m², na aftrok vd grote ramen ca 540m² - isolatiepakket R>3,5 m²K/W ifv premie


Gevel- en metselwerken Brussel
woensdag 06 oktober 2021

Vezelcement gevelbekleding plaatsen

2 schouwen zijn afgebroken waar er gevelbekleding gepkaatst moet worden. De ene 3 meter hoog op 1meter breed. De andere 1meter op 1 meter.


Gevel- en metselwerken Sint-Amandsberg
maandag 04 oktober 2021

Houten gevelbekleding

Wij willen onze zijgevel met hout bekleden, staat altijd de regen op en bij aanhoudende regen hebben we heel soms, neem één keer per jaar , een lek aan deze muur. Dat willen we met de houten bekleding ook oplossen. Te bekijken hoeveel m² we moeten bekleden.


Gevel- en metselwerken Geel
donderdag 30 september 2021

Kunststof gevelbekleding en isolatie aanbrengen

Voorgevel isoleren en bekleden. Mijn oppervlakte is ongeveer 80 m² - een muur. Ik zou graag isolatie en bekleding plaatsen. Ik dacht over steenstrepen of pvc, maar het is nog te bespreken. Gevel momenteel in baksteen met een oude laag crepi/ kurk.


Gevel- en metselwerken Landen
zondag 26 september 2021

Houten gevelbekleding plaatsen + isoleren

Isoleren van buitenmuur en dak + bekleden van gevel en dak in hardhout of thermowood.. In totaal ongeveer 200m² (4 gevels + dak) Nu staat de gevel gewoon in baksteen


Gevel- en metselwerken Opwijk
zaterdag 25 september 2021

Houten gevelbekleding plaatsen

2 zijgevels bekleden van aan de nok 3 meter naar beneden (driehoekvorm). Ongeveer 9m² per zijgevel of een kleine 20m² in totaal Open bebouwing De gevel staat nu in geschilderde baksteen. Liefst in hout (thermowood)


Gevel- en metselwerken Snaaskerke
vrijdag 24 september 2021

Natuursteen of keramische gevelbekleding plaatsen

Plaatsen van natuurstenen plint rondom onze woning. Ongeveer 70 lopende meter, met hoogte van ongeveer 50 cm (max) en 10 lopende meter onder de ramen met hoogte van 10 CM. Plinten met dikte van 2 CM, bovenaan schuine zijde. Momenteel is er een plint in cement aanwezig, Voorzijde gelijk met facadesteen.


Gevel- en metselwerken Langdorp
vrijdag 24 september 2021

Mechanische gevelverankering voorzien voor travertin

Ik zoek een specialist die de mechanische verankering voor gevelafwerking in natuursteen (Travertin) kan uitvoeren. Betreft een gevelafwerking met oppervlakte +/- 200 m² Het betreft enkel de montagewerken, de natuursteen zal ik zelf voorzien, volgen patroon (plannen beschikbaar op aanvraag). De ruwbouwwerken vangen kortelings aan, plaatsing gevelbekleding is voorzien begin 2022


Gevel- en metselwerken Maasmechelen
dinsdag 21 september 2021

Kunststof gevelbekleding plaatsen op bezette baksteen

We zijn op zoek naar een geschikte vakman voor plaatsing van gevelbekleding voor de rechthoeki.ge, uitstekende zijmuren, zowel links als rechts van een appartementsgebouw 3 verdiepingen hoog. De muur steekt uit boven de andere huizen. Het gaat om ongeveer 2 meter op 15 meter, aan beide kanten. Dus in totaal 60tal m². Gevel in bezette baksteen.


Gevel- en metselwerken Borgerhout (Antwerpen)
dinsdag 21 september 2021

Kunststof gevelbekleding plaatsen

bekleden van siding houtlook voor scheidingsmuur tuin


Gevel- en metselwerken Zele
maandag 20 september 2021

Houten gevelbekleding plaatsen

Ik zou graag mijn gevel laten bekleden, liefst met hout. Het gaat om een oppervlakte van ongeveer een 100m² Het zou gaan om de achtergevel, nu staat die gewoon in baksteen


Gevel- en metselwerken Moen
zondag 19 september 2021

Kunststof gevelbekleding plaatsen

Houten constructie van garage met tuinhuis laten bezetten met sidings. Het is ongeveer een 75m². Ik zou het ook graag laten isoleren


Gevel- en metselwerken Erpe-Mere
woensdag 15 september 2021

Achtergevel van chalet bekleden.

Het betreft een houten chalet (in driehoeksvorm), waarvan we de achterzijde zouden willen laten bekleden. Ik vermoed een breedte van 6 meter en een meter of 4 hoog. Sowieso geen hout, pvc krijgt voorkeur. Graag een gevelbekleding met isolatie.


Gevel- en metselwerken Oostduinkerke
zondag 12 september 2021

Crepi gevelbekleding plaatsen op 2 wachtgevels

Bekleden van wachtgevels boven de daken van de buren. Het gaat om 2 stukken: rechterzijde 38m², linkerzijde is 51m². Graag bekleden met crepi.


Gevel- en metselwerken Aarschot
vrijdag 10 september 2021

Gevel bekleden met isolatie

Voorgevel renoveren met een nieuwe gevelbekleding inclusief isolatie. Het gaat om een gebouw van 3 verdiepen hoog. Type gevelbekleding nog niet beslist


Gevel- en metselwerken Blankenberge
dinsdag 07 september 2021

Gevelbekleding aanbrengen

We zouden graag de zijkant van de garage en de bovenkant van deur willen laten uitbekleden. We dachten aan een lichtgrijze, vrij strakke beplating (eventueel kunststof?) , zoals de kleur van de garage, te overleggen met vakman. Betreft een 10-tal m² tegen stenen gevel


Gevel- en metselwerken Berendrecht
donderdag 02 september 2021

Houten/kunststof gevelbekleding plaatsen met isolatie

Ik zou graag een houten/kunststof gevelbekleding met isolatie plaatsen. Het gaat om 3 gevels in totaal met een oppervlakte van ongeveer 55 m².


Gevel- en metselwerken Poppel
donderdag 02 september 2021

Metalen gevelbekleding plaatsen

Ik wil een gevelbekleding van aluminium laten steken tussen 2 muren. Deze moet 3cm dik zijn. Het gaat om een renovatie. Het huis dateert van 1970.


Gevel- en metselwerken Houthalen-Helchteren
woensdag 01 september 2021

Houten gevelbekleding plaatsen

Ik wil een houten gevelbekleding laten plaatsen aan mijn poolhouse van snelbouwsteen. Het gaat om 19m² met 2 kanten en 1 hoek. Hiervoor dacht ik aan thermowood. Er zouden eveneens 2 deuren geplaatst moeten worden.


Isolatie Melsele
dinsdag 31 augustus 2021

Kunststof gevelbekleding plaatsen

Als gevolg van de afbraak van een oud hok is de muur van de naastliggende garage nu zichtbaar maar niet beschermd door een buitenspouwblad. Graag afwerken met sidings en voldoende dichten op bv wespennesten te kunnen vermijden in de zomer. Indien mogelijk graag ook een kleine ingreep om de hoek van de garage te dichten (insijpelend vocht langs boven in een hoek). Het gaat om een oppervlakte 6m²


Gevel- en metselwerken Opwijk
maandag 30 augustus 2021

Gevelbekleding plaatsen

Ik wil de achtergevel laten bekleden. Deze bevat 1 verdiep, een plat dak en een dakkapel. Ik wil ook graag de afwerking van alles laten uitvoeren. Over de oppervlakte heb ik geen idee. Daarnaast wil ik graag een constructie (wering) laten plaatsen op het glazen dak zodat er minder zon doorkomt en dat het binnen koeler blijft.


Gevel- en metselwerken Hoboken (Antwerpen)
dinsdag 17 augustus 2021

Renoveren pvc-gevelbekleding en herstellen dakoversteek

Graag wensen we de bestaande pvc-bekleding aan de gevel te laten verwijderen. Dit is ongeveer een 10-tal m², gaande vanaf de eerste verdieping naar het dak - dus er zal een stelling voorzien moeten worden. Graag een nieuwe pvc- of andere kunststofbekleding te voorzien, in witte uitvoering! Deze dienst niet-geïsoleerd te zijn. In dit geveldeel zijn 3 ramen voorzien, dus die zouden mooi moeten worden uitgewerkt. Verder is er aan de dakoversteek schade aan een paar hoeken, dus ook hier graag kijken wat de mogelijkheden zijn. Visueel stoort het nog niet, maar de hagel heeft toch wel sporen nagelaten en we willen de woning graag goed beschermen.


Gevel- en metselwerken Tienen
maandag 16 augustus 2021

Houten gevelbekleding/ steenstrips plaatsen inclusief isolatie

Houten gevelbekleding/ steenstrips plaatsen aan voorgevel aan straatzijde (rijhuis) en op de zijgevel: stuk boven hellend dak en stuk boven plat dak buren. Afmetingen bedragen 50m² + 56m². Graag isolatie bovenop de gevelbekleding. Huidige situatie is muur in baksteen.


Gevel- en metselwerken Wervik
vrijdag 13 augustus 2021

Metalen gevelbekleding plaatsen

Ik zoek aluminium latten op achtergrond rockpanelen en aluminium afscheiding voor terras. + alsook voor onze gevel te bekleden Wij zijn bezig met een extra verdieping en het zou dat stukje gevel zijn dat moet bekleed worden.


Gevel- en metselwerken Borgerhout (Antwerpen)
Offertes aanvragen