Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Isolatieplaten muur

Muren isoleren

Muren isoleren

Muren isoleren brengt je heel wat comfort en verlaagt je energiefactuur. Ontdek hier nuttige info over muurisolatie of vraag gratis offertes aan.

Muurisolatie plaatsen

Warmte stijgt, dat leerden we vroeger tijdens de les fysica. Je zou dus denken dat dakisolatie voldoende is om je huis warm te houden, maar veel van je kostbare warme lucht bereikt het dak zelfs nooit. Vaak verlaat 25 tot zelfs 35% van de warmte jouw huis via de muren. Muurisolatie is dus geen weggesmeten geld. Scrol verder naar beneden en ontdek de mogelijkheden van muurisolatie.

Wil je graag overleggen met een erkende vakman uit jouw regio? Vraag dan gratis offertes aan en ga op zoek naar de beste prijs.

Isoleren is duur, maar gelukkig zijn er tal van premies te verkrijgen. Zowel op Vlaams als op gemeentelijk niveau kan je financiële hulp krijgen tijdens je werken. Alle info vind je hier

Muurisolatie, wat zijn de opties?

Spouwmuurisolatie

Veruit de simpelste en meestal de goedkoopste methode. Bij dit soort gevelisolatie wordt de spouwmuur opgevuld met isolerend materiaal. Het heeft veel weg van een spuitzak uit een keuken leegspuiten in de spouwmuur, maar in plaats van slagroom gebruik je isolatiemateriaal zoals PUR-schuim.

Spouwmuur isoleren nieuwbouw

Isolatie binnenmuur

Gevelisolatie via de binnenkant van de woning staat meestal onderaan de lijst. Pas wanneer isoleren via de spouw of de buitenkant van het gebouw onmogelijk is, komt deze optie aan bod. Omdat de isolatie aan de binnenkant van de muur wordt geplaatst, moet je die ruimte eerst leegmaken. Je verliest natuurlijk ook wat leefruimte door de extra isolatie. Isoleren via de binnenkant doe je dus best enkel wanneer je grote werken plant.

Isolatie Wand In Houten Profielen

Buitenmuurisolatie

Isoleren via jouw spouwmuur is nuttig, maar dan mag de gevel of spouwmuur natuurlijk nog niet beschadigd zijn. Als dat wel zo is, kies je beter voor een gevelisolatie via de buitenkant. De volledige woning krijgt een extra, isolerende laag en de beschadigde gevel wordt afgedekt. Bovenop de isolatie komt een laag om de vernieuwde gevel af te werken. Inspiratie voor deze afwerking vind je verder op deze pagina.

Gevel isoleren methode

Prijzen muurisolatie

De prijzen voor muurisolatie zijn uiteenlopend. Een eerste factor is het type isolatie waar je voor kiest. Spouwmuurisolatie is veruit de goedkoopste oplossing, maar dan moet je natuurlijk een spouwmuur hebben die nog niet geïsoleerd is. Buiten- en binnenmuurisolatie zijn de duurdere alternatieven omdat ze een pak ingrijpender zijn. Andere factoren zijn het isolatiemateriaal, de totale oppervlakte en uiteraard het tarief dat de vakman aanrekent.

Type isolatie Richtprijs per m²
Spouwmuurisolatie € 15 - € 30
Binnenmuurisolatie € 50 - € 90
Buitenmuurisolatie € 100 - € 150

Gratis offertes aanvragen

Soortgelijke opdrachten

donderdag 30 december 2021

Geluidsisolatie plaatsen binnenmuur

Wij ondervinden geluidsoverlast van de buren in ons appartement. Het gaat om luchtgeluid, dus bijv. spelende kinderen en luidruchtige personen. Dit is alleen in de salon. we denken aan een isolerende voorzetwand voor 2 muren. Het gaat om 1 muur van +/- 6 meter zonder speciale zaken en 1 muur van +/- 3.5 meter met een radiator + wandcontactdozen. Hoogte van de muur is 2.50m


Isolatie Vilvoorde
zaterdag 11 december 2021

Buitenmuurisolatie van rijwoning

Ik zoek een vakman om de buitenmuren van mijn huis te isoleren. Het betreft een rijhuis. Materiaal in overleg met vakman. Het gaat om zo een 140 m².


Isolatie Wijchmaal
vrijdag 22 oktober 2021

Waterschade binnenmuur herstellen

Ik heb een vochtprobleem aan 1 van mijn binnenmuren. Vermoedelijk probleem van terrasschuifdeur maar het lek moet nog geconfirmeerd worden. De oorzaak moet gevonden en hersteld worden alsook de aangerichte schade. Het huis dateert van 2011.


Isolatie Erpe-Mere
dinsdag 05 oktober 2021

Spouwmuren isoleren

Ik zoek naar een goede oplossing voor een spouwmuurisolatie van onze woning (1967). De woning is een halfopen bebouwing van ongeveer 13x8m. Volgens het EPC certificaat gaat het om 130m². De muren zijn geverfd en er zijn ook rolluiken ingebouwd die eerst zullen moeten dichtgemaakt worden.


Isolatie Herentals
zaterdag 22 augustus 2020

Zijgevel in spuitkurk zetten of andere

ik woon in een boerderijtje met zadeldak gebouwd omstreeks 1935. Tijdens de zomer wordt het erg heet in de slaapkamertjes die op het zuiden liggen mede doordat de muren de hitte opslaan en 's avonds afgeven. Ik zoek vnl deze muur te isoleren met een milieuvriendelijk materiaal, eventueel af te werken met kalei. Ruw geschat 8 op 6 meter.


Isolatie Bree
vrijdag 24 april 2020

Zijgevel isoleren

Mijn huis (bouwjaar 1904) heeft een vrijstaande zijgevel (zonder spouwmuur) van ongeveer 70 m². Deze muur vertoont barsten, ligt op het zuidwesten (inslaande regen) , en zorgt voor vochtige muren binnen ( = de traphal). Er zijn geen ramen en geen deuren in deze muur. Ik wil hem laten isoleren aan de buitenkant en afwerken met sidings (of andere budgetvriendelijke afwerking).


Isolatie Vilvoorde
vrijdag 06 september 2019

Gevelisolatie aanbrengen

Ik zou graag de buitenmuren laten isoleren en een gevelsteen/steenstrip laten plaatsen. Het betreft ongeveer 90 m² bakstenen muur zonder spouw en 30 m² ytong muren.


Isolatie Bekegem
dinsdag 20 augustus 2019

Buitenmuren woning isoleren

Ik wil mijn woning langs buiten isoleren. Er is geen spouwmuur aanwezig. De voorgevel heeft een unieke uitstraling maar zou toch aangepakt moeten worden, ik weet niet wat de best aan te raden techniek is. De andere 3 gevels moeten eveneens geïsoleerd worden.


Isolatie Erpe-Mere
dinsdag 25 juni 2019

Buitenmuren villa isoleren

De buitenmuur zou volledig rondom rond geïsoleerd moeten worden. Het systeem is voor te stellen. Afwerking met steenstrips, dus geen crepi. Oppervlakte > 100m2 Een aantal details: - afvoerpijpen die langs het huis naar beneden komen - carport: paal vlak bij het huis - hekje links voor het huis (dit is er bijgezet door de huurders) - hekje rechts voor het huis - ramen/deuren : hoe wordt de slag gemaakt


Isolatie Destelbergen
dinsdag 28 mei 2019

Spouwmuur isoleren

Omdat we in onze vakantie woning verwarming zouden laten binnen brengen werd de vraag gesteld of we ook de spouwmuren konden isoleren? Het is een driegevelwoning gebouwd in 1961. Op het plan staat een maat voor binnen tot buitenmuur 32 met een kleine spouw. Het dak is reeds geisoleerd.


Isolatie Oostduinkerke
woensdag 27 februari 2019

Geluidsisolatie plaatsen voor gemeenschappelijke muur van halfopen bebouwing

Wij willen de muur die we delen met onze buurvrouw isoleren opdat het geluid dat van bij ons naar haar gaat en omgekeerd zoveel mogelijk beperkt wordt. Het gaat beneden om de woonkamermuur, boven om de slaapkamermuren. De oppervlakte komt overeen met 2,5 x 6,2 m per verdieping. 2 verdiepingen.


Isolatie Haacht
donderdag 31 januari 2019

Buitengevel isoleren

Wens mijn woning; de buitenmuren (vrijstaand) mits opbouw te laten isoleren. Spouwmuurisolatie is onmogelijk wegens oude bestaande spouwmuurisolatie dewelke niet kan verwijderd worden. Woning is van 1960 en met een rode klassieke baksteen opgetrokken. Wens de BEN-normering Lambda-waarde 0.027 W/mK Wens een steenlook (lichter) te behouden en een esthetisch jongere nieuwbouwlook.


Isolatie Schilde
zaterdag 26 januari 2019

Vloerisolatie leggen en spouwmuren isoleren

wij gaan de vloer op het gelijkvloers volledig openbreken om isolatiechape te leggen dan ook onze nieuwe leidingen elektriciteit en sanitair ook gaan we vloerverwarming leggen. Spouwmuur isolatie ook voor de vier muren van de woning. Ook dakisolatie aanbrengen indien mogelijk en nodig.


Isolatie Ruddervoorde
maandag 19 februari 2018

Muren badkamer isoleren

Muren isoleren grenzend aan de buitenomgeving. Er zou geen dampscherm geplaatst zijn achter de tegels van de douche en er komen vochtplekken aan de buitenzijde (in de traphal) op de muur. Liefst zo spoedig mogelijk de werken kunnen uitvoeren.


Isolatie Vorselaar
zondag 01 oktober 2017

Isoleren muren die aan de buren grenzen

Dringend isoleren tussenmuur van ons en de buren, wij horen alles. De oppervlakte is ongeveer 1012 m². Het is een Ytong-stenen muur


Isolatie Veldegem
maandag 31 juli 2017

Spouwmuren dichten

Tussen de buitenmuur en de slaapkamermuur bevinden zich ruimtes van ongeveer 40cm. Aangezien dit veel koude genereert, zou ik die willen dichten.


Isolatie Heusden (O-Vl)
vrijdag 28 juli 2017

Spouwmuur van woning isoleren

Ik wil mijn spouwmuren van een huis uit de jaren zestig laten vullen. Wij hebben een vrijstaande woning met 6 slaapkamers. Ik heb geen idee van de oppervlakte.


Isolatie Heverlee
vrijdag 21 april 2017

Geluidsisolatie binnenmuur

Wij ondervinden geluidsoverlast van de buren. Onze muren zijn nog geen 6 maand geleden geplamuurd en geverfd. Er is ons aangeraden om een geluidsisolerende voorzetwand te plaatsen of iets dergelijk om het geluid te dempen. Ik zou graag al beginnen met onze slaapkamer en misschien later met de kamer van mijn zoon en/of salon. Het salon zou ik eigenlijk ook wel willen isoleren (muur tegen huis buren) maar ons salon is volledig ingericht... Onze prioriteit is de kamer, waarmee we dus willen starten. Deze is +-20m² maar de te isoleren muur is zo'n 4,5 meter lang (volledig geschat). Graag had ik de efficiëntie gekend van zo'n isolatie en wat de kosten hiervan zijn. Materiaal + installatie kost.


Isolatie Sint-Pieters-Leeuw
dinsdag 10 januari 2017

Geluidsisolatie van muren plaatsen

We hebben last van geluiden van de buren. Zowel stemmen als andere geluiden. Ik denk dat de muur flinterdun is en 2 slaapkamers en de living zijn aanpalend. Totaal goed voor ongeveer 30 m² Kan daar een offerte voor gemaakt worden om deze muren te isoleren aub. Graag ter plaatse komen door een vakman voor advies en prijsofferte.


Isolatie Oudenaarde
maandag 17 oktober 2016

Isoleren zoldervloer

Zoldervloer 1 8. 8 x 3. 7 m isolatie MOET OP bestaande isimoplaten De chappe +/- 8cm komt tot op 1 m rest is beton zoldervloer 2 8. 8 x 2. 65 m isolatie op beton De chappe +/- 8cm komt tot 35 cm rest is beton Is op eerste verdieping Isimoplaten die op de bodem lagen werden tussen de dakbalken gestoken 25 jaar geleden. Huis van 1980. Muren vloeren enz.. zijn al geisoleerd. Wens goede isolatie. De grootste zoldervloer wordt niet gebruikt en andere alleen om lege kartonnen dozen van toestellen en andere lichtgewichten. Op de vloeren liggen electrische draden en enkele transfo's. Oppassen voor draden van alarmsysteem tegen de muur vastgemaakt.


Isolatie Schilde
zondag 29 mei 2016

Isoleren van woning dak-muren-vloer

140 m² vloer glvl. 168 m2 volledige zolder(zonder kopgevel). 120 m² muren gelijkvloer+ zolder. 45 m² muur garage. 60 m² dak garage. 100 m² kopgevels. Inlichtingen soort isolatie aan vakman te vragen.


Isolatie Elverdinge
dinsdag 29 maart 2016

Renovatie woning (isolatie buitenmuren en dak)

Onze woning dateert van 1968, snelbouwsteen, spouw (enkele cm) en bakstenen buitenblad, niet geïsoleerd eternit leien dak. De bedoeling is om de gevelsteen (baksteen) te verwijderen en cellenbeton tegen de snelbouwsteen te plaatsen zodat de nieuwe ramen op het cellenbeton kunnen geplaatst worden (wegwerken van koudebruggen). Tegen de cellenbeton zou ik multipore willen plaatsen. Het huis is 12 meter breed en 10 meter diep. Het dak is licht hellend (30 graden). De totale muuroppervlakte bedraagt ca. 230 m² (ca. 285 m² waarvan ca. 55 m² ramen en deuren). De oppervlakte van het dak is ongeveer 140 m². Ik zou een sarkingdak willen laten plaatsen. Ik weet dat dit veel geld zal kosten en dat het niet de goedkoopste oplossing is, maar ik kies bewust om geen PUR te gebruiken.


Isolatie Hove
zondag 13 maart 2016

Spouwmuur isoleren

Graag hadden wij onze voor- en achtergevel geïsoleerd. Het betreft een woning uit de jaren '50 met spouwmuren. De indeling ziet er als volgt uit: - Voorgevel: 6 m breed, 7 m hoog (waarvan ong. 11m² oppervlakte aan ramen en deuren) - Achtergevel (enkel boven): 6 m breed, 3, 5m hoog (waarvan ong. 5, 7 m² oppervlakte aan ramen) In het totaal ongeveer 47 m² te isoleren.Foto's ter beschikking.


Isolatie Sint-Niklaas
zondag 06 maart 2016

Isolatie spouwmuren

Wij hebben een huis gekocht dat in 1969 gebouwd is en volgens de blauwdruk zou er een glaswol isolatie van ong. 6 cm in de spouwmuur zitten. We hebben echter last van vocht en hebben de indruk dat het niet goed geïsoleert is. We overwegen de vervanging van deze glaswolisolatie door PUR. Mogelijk komt ook dakisolatie aanbod. Het betreft een bungalow.


Isolatie Lennik
zondag 14 februari 2016

Muren tussen twee appartementsblokken isoleren

Wij willen de muren tussen twee appartementsblokken isoleren. Tussen beide appartementsblokken is er een behoorlijke ruimte (ca 10cm) een doorheen die ruimte komt wind en koude waardoor de muur zeer koud is , maar vb ook tocht door de stopcontacten komt, etc.


Isolatie Heist-aan-Zee
vrijdag 27 november 2015

Isoleren tussen afgewerkte gyproc en stenen muur en/of onderdak

Ik ben op zoek naar een systeem om te isoleren tussen afgewerkte gyproc muur en buitenmuur;en tussen gyprocafwerking van schuin dak en onderdak zonder alle muren af te moeten breken,bestaat hier iets voor? En wat kost dat per vierkante meter en wat is de isolatiewaarde ;


Isolatie Turnhout
vrijdag 13 november 2015

Isoleren van zolder

Isoleren van zolder.Gebouw uit 1937,muren zonder spouwmuur. Zolder zonder houten vloerplanken, dak zonder onderdak.


Isolatie Dilsen
vrijdag 10 juli 2015

Isoleren van binnenmuren appartement

Ik wil mijn binnenmuren laten isoleren van een iets ouder appartement. Vooral voor geluidsoverlast. Het mag 10 cm zijn dat er af gaat qua dikte, zolang het geluid maar minder is. Het is denk'k geen spouwmuur, maar een enkele muur tussen appartementen. Het is een muur van ongeveer 4m op 3m. Kan u doorgeven hoeveel dit ALL-IN zou kosten en wat de mogelijkheden zijn en hoelang dat zou duren?


Isolatie Gent
dinsdag 23 december 2014

Spouwmuurisolatie

We willen graag onze buitenmuren isoleren. Geschatte oppervlakte van de buitenmuren : 160m². Volgens het rapport is er geen spouwisolatie aanwezig.


Isolatie Wilsele
woensdag 12 maart 2014

Gedeeltelijke isolatie binnenmuren

In het kader van de renovatie van een appartement zou ik de binnenmuren extra willen isoleren. Meer bepaald op 4 plaatsen de muur onder het raam achter de radiator (het betreft namelijk een typisch appartement eind jaren 70 met onder de ramen een dunne buitenwand. Veel dunner en minder geïsoleerd dan de muren naast de ramen. Zie vb in bijlage) De werken zouden moeten worden uitgevoerd door een erkende vakman zodat ze recht kunnen geven op een renovatiepremie. De werken mogen zo snel mogelijk worden uitgevoerd. Graag een offerte of indicatie van prijs.


Isolatie Brussel
Gratis offertes aanvragen