Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Riolering aanleggen bij rioleringswerken

Rioleringswerken

Rioleringswerken

Rioleringswerken bij je nieuwbouw? Of wil je gewoon iets herstellen of aanpassen? Casius helpt je aan de juiste expert voor jouw opdracht.

Rioleringswerken uitvoeren?

Goed functionerende rioleringen zijn essentieel voor aan- en afvoer van het water en de werking van je sanitair. Je vermijdt onaangename geuren en voorkomt verstoppingen. Wanneer er problemen ontstaan, is het soms moeilijk te achterhalen wat de oorzaak is. Een expert raadplegen om de hinder weg te werken kan raadzaam zijn.

Ben je op zoek naar een vakman die je kan helpen? Of heb je iemand nodig die je een exacte prijs voor jouw werken kan geven? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij erkende vakmensen uit je regio.

Welke regels gelden voor afvoeren?

Vanuit Europa gelden strenge regels in verband met de afvoersystemen. Regen- en afvalwater moet in Vlaanderen gescheiden blijven, in Wallonië en Brussel niet. Wie bouwt of verbouwt op Vlaams grondgebied, moet dus zorgen dat alles goed aangesloten is.

Begin met het plannen van de afvoerleidingen van zwart water, dit is het water dat van het toilet komt. Leidt deze buizen zo snel en efficiënt mogelijk naar de riolering. Vermijd zoveel mogelijk bochten en plaats controleputten om verstoppingen gemakkelijker op te lossen.

Na het zwart water zijn de afvoerbuizen van het grijs water - het huishoudelijk afvalwater - aan de beurt. Ook hier zijn verstoppingen mogelijk en zijn controleputten geen overbodige luxe. Sluit het bad vooraan de afvoerleidingen aan, zodat het voor extra spoeling kan zorgen en zo verstopping vermijden.

Als laatste is het gewone regenwater aan de beurt.

Recente opdrachten

dinsdag 06 april 2021

Regenwaterput, infiltratieput en septische put aanleggen

Plaatsen van regenwaterput, infiltratieput en septische put. Deze zouden geplaatst moeten worden in de kelder doordat een schuine wand opgevuld gaat worden met L-profielen. Ook het plaatsen van L- elementen om zo het niveau verschil tussen oprit keldergarage en tuin te overbruggen. Alsook het aansluiten van het grijs en zwart water op bestaande diepliggende buis (+-4/5m) naar de riolering, er moet een nieuwe buis gelegd worden en gelinkt worden aan de bestaande rioleringsbuis.


Andere / klussen
zondag 28 maart 2021

Inzaaien gazon 200 m ²

Betreft het inzaaien van gazon, oppervlakte van 200m² Liefst eind april of begin mei uit te voeren - ifv rioleringswerken en gunstigste zaaiperiode 19 april worden hier rioleringswerken uitgevoerd, waarbij dus de hele tuin zal omgespit zijn. Vakbedrijf rioleringswerken staat ervoor open om -op advies van tuinspecialist- al zoveel mogelijk "zaaiklaar" te leggen. Eventueel zal tuinaannemer nog een aantal voorbereidende werken moeten uitvoeren, maar dit kunnen we hopelijk mooi op elkaar afstemmen, zodat niemand dubbel werk moet doen


Tuinaanleg en -onderhoud
zaterdag 20 maart 2021

Rioleringswerken uitvoeren

In mijn bestaande woning zou de gang uitgebroken moeten worden (dit zou gaan over een 15 vierkante meter) Eenmaal dit in orde is zou de riolering gesplitst moeten worden ( regenafvoer en afvalwater moeten dus gesplitst worden) De septische put geeft soms een nare reuk dus een nieuw deksel moet ook geplaatst worden.


Andere / klussen

Kies uit meerdere offertes van professionele vakmannen uit de regio

Offertes aanvragen