Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Riolering aanleggen bij rioleringswerken

Rioleringswerken

Rioleringswerken

Rioleringswerken bij je nieuwbouw? Of wil je gewoon iets herstellen of aanpassen? Casius helpt je aan de juiste expert voor jouw opdracht.

Rioleringswerken uitvoeren?

Goed functionerende rioleringen zijn essentieel voor aan- en afvoer van het water en de werking van je sanitair. Je vermijdt onaangename geuren en voorkomt verstoppingen. Wanneer er problemen ontstaan, is het soms moeilijk te achterhalen wat de oorzaak is. Een expert raadplegen om de hinder weg te werken kan raadzaam zijn.

Ben je op zoek naar een vakman die je kan helpen? Of heb je iemand nodig die je een exacte prijs voor jouw werken kan geven? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij erkende vakmensen uit je regio.

Welke regels gelden voor afvoeren?

Vanuit Europa gelden strenge regels in verband met de afvoersystemen. Regen- en afvalwater moet in Vlaanderen gescheiden blijven, in Wallonië en Brussel niet. Wie bouwt of verbouwt op Vlaams grondgebied, moet dus zorgen dat alles goed aangesloten is.

Begin met het plannen van de afvoerleidingen van zwart water, dit is het water dat van het toilet komt. Leidt deze buizen zo snel en efficiënt mogelijk naar de riolering. Vermijd zoveel mogelijk bochten en plaats controleputten om verstoppingen gemakkelijker op te lossen.

Na het zwart water zijn de afvoerbuizen van het grijs water - het huishoudelijk afvalwater - aan de beurt. Ook hier zijn verstoppingen mogelijk en zijn controleputten geen overbodige luxe. Sluit het bad vooraan de afvoerleidingen aan, zodat het voor extra spoeling kan zorgen en zo verstopping vermijden.

Als laatste is het gewone regenwater aan de beurt.

Recente opdrachten

woensdag 06 januari 2021

Afvoerbuis boren onder een bestaande fundering

Voor de wc-afvoer in een oud huisje dient een nieuwe buis te worden geplaatst van aan de riolering van de straat, onder de bestaande fundering door van het huisje, tot aan de controlekamer in de berging die zich op +/- 15m van de straat bevindt. Momenteel loopt die afvoer via de buur, maar dient om de 6 maand te worden ontstopt (vroeger waren de 2 huisjes één huis). Onder de living van het huisje loopt er voor een deel kelder van de buren, waardoor de buizen door moeten...


Andere / klussen
woensdag 06 januari 2021

Riolering aanpassen

Momenteel is een rioleringsbuis pvc 110 verzakt en geplooid. Deze buis die aansluit op de septische put moet vervangen worden. Vanuit de aansluiting septische put nieuwe aansluiting maken.


Andere / klussen
zondag 13 december 2020

Riolering/ afvoerbuizen vernieuwen onder de oprit

We zijn opzoek naar iemand die bepaalde stukken buizen kan vervangen. We hebben namelijk regelmatig last van verstoppingen, omdat de buizen niet schuin/diep genoeg liggen en resten van bv zeep zich ophopen in bepaalde stukken buis. De buizen liggen deels onder het pad/oprit aan de voorkant van het huis. We vermoeden dat het probleem tussen twee controleputten ligt


Andere / klussen

Kies uit meerdere offertes van professionele vakmannen uit de regio

Offertes aanvragen