Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Riolering aanleggen bij rioleringswerken

Rioleringswerken

Rioleringswerken

Rioleringswerken bij je nieuwbouw? Of wil je gewoon iets herstellen of aanpassen? Casius helpt je aan de juiste expert voor jouw opdracht.

Rioleringswerken uitvoeren?

Goed functionerende rioleringen zijn essentieel voor aan- en afvoer van het water en de werking van je sanitair. Je vermijdt onaangename geuren en voorkomt verstoppingen. Wanneer er problemen ontstaan, is het soms moeilijk te achterhalen wat de oorzaak is. Een expert raadplegen om de hinder weg te werken kan raadzaam zijn.

Ben je op zoek naar een vakman die je kan helpen? Of heb je iemand nodig die je een exacte prijs voor jouw werken kan geven? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij erkende vakmensen uit je regio.

Welke regels gelden voor afvoeren?

Vanuit Europa gelden strenge regels in verband met de afvoersystemen. Regen- en afvalwater moet in Vlaanderen gescheiden blijven, in Wallonië en Brussel niet. Wie bouwt of verbouwt op Vlaams grondgebied, moet dus zorgen dat alles goed aangesloten is.

Begin met het plannen van de afvoerleidingen van zwart water, dit is het water dat van het toilet komt. Leidt deze buizen zo snel en efficiënt mogelijk naar de riolering. Vermijd zoveel mogelijk bochten en plaats controleputten om verstoppingen gemakkelijker op te lossen.

Na het zwart water zijn de afvoerbuizen van het grijs water - het huishoudelijk afvalwater - aan de beurt. Ook hier zijn verstoppingen mogelijk en zijn controleputten geen overbodige luxe. Sluit het bad vooraan de afvoerleidingen aan, zodat het voor extra spoeling kan zorgen en zo verstopping vermijden.

Als laatste is het gewone regenwater aan de beurt.

Recente opdrachten

woensdag 23 september 2020

Gepolierde betonvloer gieten

Gepolierde betonplaat 15 cm, in de massa gekleurd, gewapend met diam 8/150. In tuin, gemakkelijk bereikbaar, ca 18 m² vloer tuinkamer + ca 12 m² aansluitend terras. Uitgraving reeds uitgevoerd, bekisting nog te plaatsen. Bijkomende levering en plaatsing van ca 4 m riolering PVC diameter 110 met uitvoering van aansluiting op betonnen Manschacht regenwaterput.


Terras- en bestratingswerken
dinsdag 22 september 2020

Renovatie rioleringswerken

We zijn sinds enkele maanden eigenaar van een oude woning waarbij we vermoeden dat er heel wat renovatie nodig is aan de rioleringswerken. Momenteel is aan de achterzijde te zien dat vele leidingen boven de grond zitten. Nu is onze vraag of jullie ons kunnen helpen met de renovatie zodat alles terug werkt zoals het moet werken + alles in de grond verwerkt is.


Loodgieterij
vrijdag 18 september 2020

Oprit aanleggen

Ik zou graag mijn oprit laten heraanleggen. Klinkers zijn al aanwezig (uit renovatie van tuin) aansluiting op riolering dient nog wel te gebeuren.


Terras- en bestratingswerken

Kies uit meerdere offertes van professionele vakmannen uit de regio

Offertes vergelijken