Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Riolering aanleggen bij rioleringswerken

Rioleringswerken

Rioleringswerken

Rioleringswerken bij je nieuwbouw? Of wil je gewoon iets herstellen of aanpassen? Casius helpt je aan de juiste expert voor jouw opdracht.

Rioleringswerken uitvoeren?

Goed functionerende rioleringen zijn essentieel voor aan- en afvoer van het water en de werking van je sanitair. Je vermijdt onaangename geuren en voorkomt verstoppingen. Wanneer er problemen ontstaan, is het soms moeilijk te achterhalen wat de oorzaak is. Een expert raadplegen om de hinder weg te werken kan raadzaam zijn.

Ben je op zoek naar een vakman die je kan helpen? Of heb je iemand nodig die je een exacte prijs voor jouw werken kan geven? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij erkende vakmensen uit je regio.

Welke regels gelden voor afvoeren?

Vanuit Europa gelden strenge regels in verband met de afvoersystemen. Regen- en afvalwater moet in Vlaanderen gescheiden blijven, in Wallonië en Brussel niet. Wie bouwt of verbouwt op Vlaams grondgebied, moet dus zorgen dat alles goed aangesloten is.

Begin met het plannen van de afvoerleidingen van zwart water, dit is het water dat van het toilet komt. Leidt deze buizen zo snel en efficiënt mogelijk naar de riolering. Vermijd zoveel mogelijk bochten en plaats controleputten om verstoppingen gemakkelijker op te lossen.

Na het zwart water zijn de afvoerbuizen van het grijs water - het huishoudelijk afvalwater - aan de beurt. Ook hier zijn verstoppingen mogelijk en zijn controleputten geen overbodige luxe. Sluit het bad vooraan de afvoerleidingen aan, zodat het voor extra spoeling kan zorgen en zo verstopping vermijden.

Als laatste is het gewone regenwater aan de beurt.

Recente opdrachten

dinsdag 20 oktober 2020

Septische put plaatsen + rioleringsbuizen vervangen

Ik zou graag een nieuwe sceptische put laten plaatsen en de rioleringsbuizen laten vervangen. Dit zou in de oprit moeten en die is ongeveer 100m²


Loodgieterij
vrijdag 16 oktober 2020

Bestaande oprit vervangen

Bestaande oprit en terras uit betonklinkers zouden uitgebroken en uitgegraven moeten worden. Oprit moet opnieuw met klinkers afgewerkt worden. Ook moet er een nieuwe sceptische put geplaatst worden en de rioleringsbuizen vervangen worden. Oprit + pad + terras 130m²


Terras- en bestratingswerken
woensdag 14 oktober 2020

Regenwaterput plaatsen + riolering

Momenteel heb ik een regenwaterput van 1000L dit zou ik graag vervangen naar een regenwaterput van 15000l. Hierbij moet er uiteraard ook riolering geplaatst worden, in totaal moet er 90lopende meter riolering geplaatst worden.


Andere / klussen

Kies uit meerdere offertes van professionele vakmannen uit de regio

Offertes aanvragen