Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Riolering aanleggen bij rioleringswerken

Rioleringswerken

Rioleringswerken

Rioleringswerken bij je nieuwbouw? Of wil je gewoon iets herstellen of aanpassen? Casius helpt je aan de juiste expert voor jouw opdracht.

Rioleringswerken uitvoeren?

Goed functionerende rioleringen zijn essentieel voor aan- en afvoer van het water en de werking van je sanitair. Je vermijdt onaangename geuren en voorkomt verstoppingen. Wanneer er problemen ontstaan, is het soms moeilijk te achterhalen wat de oorzaak is. Een expert raadplegen om de hinder weg te werken kan raadzaam zijn.

Ben je op zoek naar een vakman die je kan helpen? Of heb je iemand nodig die je een exacte prijs voor jouw werken kan geven? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij erkende vakmensen uit je regio.

Welke regels gelden voor afvoeren?

Vanuit Europa gelden strenge regels in verband met de afvoersystemen. Regen- en afvalwater moet in Vlaanderen gescheiden blijven, in Wallonië en Brussel niet. Wie bouwt of verbouwt op Vlaams grondgebied, moet dus zorgen dat alles goed aangesloten is.

Begin met het plannen van de afvoerleidingen van zwart water, dit is het water dat van het toilet komt. Leidt deze buizen zo snel en efficiënt mogelijk naar de riolering. Vermijd zoveel mogelijk bochten en plaats controleputten om verstoppingen gemakkelijker op te lossen.

Na het zwart water zijn de afvoerbuizen van het grijs water - het huishoudelijk afvalwater - aan de beurt. Ook hier zijn verstoppingen mogelijk en zijn controleputten geen overbodige luxe. Sluit het bad vooraan de afvoerleidingen aan, zodat het voor extra spoeling kan zorgen en zo verstopping vermijden.

Als laatste is het gewone regenwater aan de beurt.

Recente opdrachten

vrijdag 28 mei 2021

Kasseien oprit + parking in dolomiet leggen

Heraanleg oprit met deels kasseien recup (20m2) en deels nieuw aan te kopen: 2 sporenpad aanleg, aanleg parkingplek (dolemiet) en direct ook graafwerken voor riolering en gas aan te leggen (vanuit mazoet tank +/- 60m nr straatkant)


Terras- en bestratingswerken Zoersel
donderdag 27 mei 2021

Garage kelder tegelen

Renovatie : De garage (10 m x 3.5 m) onder het huis is nu getegeld op de helft zoals een stoep - er werd er beton op gemaakt en verfvlekken achtergelaten , stevig maar het ziet er dus vuil uit ... de andere helft is beton met een sloopje naar een riolering - en dit zou gelijkgemaakt moeten worden met de rest . Het doel is een deftig garagevloer te hebben.


Tegelwerken Brussel
maandag 24 mei 2021

Dakgoot aansluiten op de riolering

Wij zouden graag onze dakgoot laten aansluiten aan riolering. De dakgoot is ongeveer 6 à 7 lopende meter lang. Het water loopt nu gewoon in de tuin. We hebben ook gemerkt dat er een niveauverschil is in de grond. Het is een bungalow huis.


Dakdekken en dakherstelling Bilzen

Kies uit meerdere offertes van professionele vakmannen uit de regio

Offertes aanvragen