
Snel en eenvoudig aanvragen ✔
Meerdere offertes vergelijken ✔
100% gratis en vrijblijvend ✔
Erkende vakmannen ✔
Of het nu gaat om een nieuwbouw of een renovatie, de trap is niet enkel op functioneel maar ook op esthetisch vlak een cruciale factor in je interieur. Bij een verbouwing is het interessant om de trap op dezelfde locatie te plaatsen als voordien, zo moet je geen nieuw trapgat maken of verplaatsen. Bij een nieuwbouw heb je uiteraard meer mogelijkheden, dit kan je op voorhand overleggen met je architect.
Hoe gaat dat nu precies in zijn werk de constructie van een zwevende trap? Om het simpel uit te leggen worden de zwevende traptreden verankerd tegen de muur. Op deze beugels kan men dan het gekozen materiaal plaatsen. Zorg ervoor dat je muren stevig genoeg zijn zodat de traptreden voldoende draagkracht hebben. Een andere optie is een gelaste trapboom waar men de treden dan op gaat monteren. Meestal denken we bij een zweeftrap aan een trap met één open zijde maar het is ook mogelijk om een zwevende trap tussen twee muren te plaatsen. In het laatste geval is de draagkracht lichter omdat je niet een maar twee muren hebt. Hiernaast is het bijvoorbeeld ook mogelijk een zwevende trap met een draai en dus op meerdere muren te monteren.
Het is gebruikelijk om aan de kant van de muur, waar de trap gemonteerd is, een leuning te plaatsen. Aan de open kant van de trap wordt bijna nooit een trapleuning of balustrade gezet. Het grote nadeel van een trap met een zijde zonder leuning is de veiligheid. Heb je jonge kinderen maar wil je toch absoluut die mooie zweeftrap plaatsen? Wees dan extra aandachtig om ongelukken te vermijden en opteer misschien toch voor een leuning aan elke kant van de trap.
Toch liever een ander soort trap? Laat je inspireren op onze pagina trap plaatsen.
In de meeste gevallen opteren de mensen voor hout als materiaal voor dit type trap. Hout is vrij makkelijk te bewerken, heeft een interessante prijs-kwaliteit verhouding en er is een ruim aanbod aan verschillende houtsoorten en kleuren. Een zweeftrap uit hout is ook interessant omdat je de zwevende traptreden nadien nog kan schilderen of bekleden met een ander materiaal. Een nadeel aan hout is dat het wel kan krimpen of uitzetten door vocht.
Naast talloze houtsoorten zijn er ook nog een aantal andere materialen die kunnen gebruikt worden voor een zweeftrap. Wij geven een kort overzicht van de populairste materialen.
Heb je veel staal in je interieur en opteer je daarom voor een stalen zwevende trap? Deze soort zweeftrap is een pak onderhoudsvriendelijker dan hout. Het grootste nadeel is de hogere prijs.
Wil je de zweeftrap nog een extra dimensie geven? Dan moet je zonder twijfel gaan voor een glazen trap. Je kan op deze manier je interieur echt een eyecatcher geven maar je zal er het extra onderhoud wel moeten bijnemen.
De voordelen van een zweeftrap uit beton zijn gelijkaardig aan die van een houten constructie. Het grootste nadeel is dat je eventuele vlekken wel moeilijker weg kan werken.
Naast de bovenstaande opties zijn er wel nog een tal van andere materialen beschikbaar. Een zwevende trap uit metaal of inox, composiet of natuursteen zien we ook af en toe. Vraag gerust aan je aannemer wat de voor- en nadelen en mogelijkheden van de verschillende materialen zijn.
Wat is de prijs of wat zijn de kosten voor het plaatsen van een zwevende trap in Torhout? De plaatsing van een zweeftrap zal je in de meeste gevallen meer kosten dan bijvoorbeeld het renoveren van een bestaande trap. De kostprijs van een zwevende trap is afhankelijk van een aantal factoren. Het aantal treden, het gekozen materiaal en de kosten voor de plaatsing zijn de belangrijkste factoren. De gemiddelde kostprijs voor het plaatsen van een zwevende trap ligt tussen de € 4.000 en € 7.000.
Ben je een doe-het-zelver en ben je van plan zelf een zweeftrap te maken? De constructie en het verankeren van een zwevende trap is geen simpele opdracht maar voor een doorwinterde klusser is dit perfect te doen. Er is ook een verschil tussen zelf een zwevende trap maken en een reeds geproduceerde trap installeren. Het spreekt voor zich dat niet elke klusser het juiste materiaal heeft om zelf een trap op maat uit de grond te stampen. Enkel de montage van een zwevende- of semi zwevende trap is dan weer een ander verhaal.
Wij adviseren alvast om de zwevende trap te laten plaatsen door een professionele schrijnwerker of door de firma die de trap maakt. De vakmannen in kwestie hebben vaak jarenlange ervaring in het monteren van trappen en zullen dit dus ook snel en efficiënt kunnen uitvoeren. Het neemt ook het risico weg dat je fouten maakt bij de montage en de trap moet laten demonteren. Het spreekt voor zich dat je dit naast een pak tijd en geld ook redelijk wat frustraties bespaart.
We willen op onze kleine zolder kunnen en daarom zou een plooitrap ideaal zijn. Er moet nog een trapgat gemaakt worden
Momenteel is het een lift die vader in de tijd maakte uit de lift die bakstenen naar boven bracht maar ik heb er schrik in en als alleenstaande ga ik bijna nooit meer langs die lift. Dan dacht ik kan daar misschien een trap komen? Is een huis in de hoogte en is het 1ste verdiep naar kelder ruimte. Daar kan je gewoon recht staat en ik vermoed een hoogte van 2 m. Die lift is ook nog een oudere motor en waarschijnlijk ook veel verbruik nutteloos. Ik ben wel invalide maar nog stappen.
Een buitentrap aan de veranda plaatsen met leuningen
Ik ben op zoek naar een vakman voor het storten van en betontrap aan de ingang van ons huis. De trap zou 6 treden moeten hebben en 2m breed zijn.
Ik ben op zoek naar een vakman voor het plaatsen van een houten trap. Momenteel is eer een tijdelijke trap die ook zou moeten afgebroken worden.
Wij zouden onze trap willen laten bekleden met een slijtvast materiaal, zodat deze weer netjes in de woning staat . De trap is van 1969. Het is een houten trap met 16 treden met een kwartdraai bovenaan.