Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Oprit in klinkers of grind?

Bestratingswerken

Informatie, prijzen en offertes op maat van professionele stratenmakers uit de buurt.

Soorten, prijzen en offertes voor oprit en terras

De oppervlakte rondom een woning bestraten is geen gemakkelijke opdracht. Een oprit aanleggen, een tuinpad vernieuwen of andere werken uitvoeren is fysiek zware arbeid. Mensen die dit niet gewoon zijn, laten deze werken best uitvoeren door een professionele stratenmaker. Zoek je iemand in de regio? Casius brengt je zonder verplichtingen in contact met de beste stratenmakers uit de buurt.

Bestrating: oprit, terras, pad of vloer

Oprit aanleggen

De oprit van een woning is het visitekaartje. Vaak gaat het over een aanzienlijke oppervlakte, dus kan beroep doen op een stratenmaker geen kwaad. Je kan kiezen uit tal van materialen: tegels, beton- en grasdallen, beton- of kleiklinkers, dolomiet, kasseien, beton, ...

Oprit in klinkers of grind?

Terras aanleggen

Akkoord, de woorden stratenmaker en terras klinken wat vreemd in dezelfde zin, maar je kan zeker beroep doen op zo'n stratenmaker voor de aanleg van je terras. Terrassen in hout of composiet vertrouw je beter toe aan een hovenier of schrijnwerker, maar wanneer het over tegels of kasseien gaat is een stratenmaker de aangewezen vakman.

Bestrating voor terras of oprit

Tuinpad

Steeds meer mensen laten hun tuin- of klinkerpad aanleggen in harde materialen. Tuinpaden krijgen vrij veel regen over zich heen, dus zijn hout of composiet minder populaire materialen. Tegels, klinkers, maar ook dolomiet en grind zijn hier de aangewezen opties. Goed nieuws voor wie geen keuzestress heeft: het aantal formaten, materialen en legpatronen is zo goed als oneindig.

Tuinpad in klinkers of tegels

Betonplaat

Ook het gieten van een betonplaat past in dit rijtje. Betonplaten dienen als ondergrond voor tuinhuizen of terrassen. Deze stevige en vlakke ondergrond heb je nodig voor je andere tuinelementen plaatst. Giet je geen betonplaat, dan is het bijna onmogelijk om de stabiliteit van je constructie te garanderen.

Betonplaat gieten

Wat zijn de prijzen voor bestrating?

Hoeveel kost het nu om bestratingswerken uit te voeren? In onderstaande tabel vind je enkele richtprijzen voor jouw bestrating. Deze prijzen zijn inclusief btw en montage door een erkende stratenmaker.

Type bestratingswerk Richtprijs
Aanleg oprit € 15 - € 50 per m²
Aanleg terras € 20 - € 60 per m²
Aanleg tuinpad € 30 - € 100 per m²
Gieten betonplaat € 600 - € 1.200

Offertes bestrating vergelijken?

Recente opdrachten bestrating

dinsdag 24 mei 2022

Aanleggen oprit

Mijn oprit moet aangelegd worden door een vakman: Nivilleren Straatlaag van +/- 10cm gestabiliseerd zand Plaatsen kandla platinnes en in het inwassen ervan met cementpap 86 m² Plaatsen van betonnen borduren, 100cmx6cmx20cm, in gestabiliseerd zand 22 Lopende meter


Terras- en bestratingswerken Waasmunster
dinsdag 24 mei 2022

Plaatsen beschermbeugels en boordstenen

Ik zoek een aannemer die onze 5 nieuwe laadpalen kan voorzien van een beschermbeugel (in te betonneren) en op onze parking een 40-tal meter boordstenen te plaatsen zodat de voertuigen die daar parkeren er met hun wielen kunnen tegenrijden om te vermijden dat ze tegen de afsluiting rijden.


Terras- en bestratingswerken Heverlee
maandag 23 mei 2022

Oprit heraanleggen

oprit+erfdienstbare (+-27m²) weg dient uitgebroken en opnieuw gelegd te worden - reden van uitbreken = nieuwe oprit komt anders niet gelijk met straat/voetpad om op te rijden. Indien andere oplossing mogelijk zijn deze opties welkom.


Terras- en bestratingswerken Niel
Offertes aanvragen