Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
vinylvloer pvc vloerbekleding

Vinylvloer plaatsen

Vinylvloer plaatsen

Vinyl is een slijtvaste vloer met heel wat voordelen? Benieuwd naar de prijs of de mogelijkheden van vinylvloeren? Op deze pagina ontdek je alles wat je moet weten.

Op zoek naar een vinylvloer?

Als je het even gehad hebt met tegels of natuursteen en ben je op zoek naar een vloer die gemakkelijker te onderhouden is? Dan is een vinylvloer uit kunststof misschien iets voor je. Weinig onderhoud, slijtvast en gemakkelijk te plaatsen. Het zijn voordelen die velen overtuigen.

Op zoek naar een erkende vakman die je wat meer uitleg kan geven of vergelijk je liever eerst wat prijzen? Vraag gratis offertes aan bij experten uit je buurt.

Casius helpt je!

Casius helpt je!

Gebruik onze gratis dienst en vergelijk snel verschillende offertes van erkende vakmannen uit je regio.

Vinylvloer plaatsen: werkwijze

Vinyl op rol plaatsen

Je kan een vinylvloer gemakkelijk zelf leggen, maar dan moet je wel op een paar zaken letten als je prutswerk wil vermijden. Of je nu vinyl wil plaatsen op een houten vloer zoals parket, een betonnen ondergrond of chape of een andere ondergrond. De werkwijze blijft ongeveer dezelfde: Ondergrond voorbereiden, lijm kiezen en vinyl leggen.

1. Ondergrond voorbereiden

De ondervloer moet vlak zijn en mag geen scheuren vertonen. Hoe gladder de vloer, hoe mooier de vinyl die erop zal liggen. Ligt er nog een oude vinylvloer? Dan haal je die best weg om doordruk te vermijden. Lijkt dat te veel werk, dan kan je de oude vloer bedekken met enkele platen om zo een effen, harde ondergrond te maken. Let wel op dat je de vloer niet te veel verhoogt. Je kan dit controleren door bij de deuren en kieren te gaan kijken of je niets zal moeten inkorten.

Een betonnen vloer of een oude chape kan al eens scheuren vertonen die je op voorhand moet opvullen met een vulmiddel. Bij een houten vloer schuilt het grootste gevaar in uitstekende nagels of de groeven tussen de individuele planken. Je kan die groeven opvullen voor een effen resultaat.

2. Vinyl vloer plaatsen

De vinylvloer zelf plaatsen kost eigenlijk niet zoveel moeite. Rol klaarleggen, een trap tegen geven en tadaaa ... de vinylvloer is gelegd. Rol de vinyl ver genoeg uit zodat die tegen de rand naar boven komt. Later kan je het teveel afsnijden. Is de kamer breder dan de rol vinyl? Dan kan je twee rollen over elkaar leggen en aansluitend met elkaar afsnijden.

Eens je de vinyl mooi rond deurposten, radiatoren en andere oneffenheden hebt uitgesneden, kan je alles op maat gaan bijsnijden. In kleine ruimtes hoef je niet per se de hele vinylvloer vast te lijmen op de houten of betonnen ondergrond. Dubbel klevende tape aan de randen zou voldoende moeten zijn. In grotere ruimtes kies je er beter wel voor om alles vast te lijmen. Druk alles goed aan en rol de vinylvloer systematisch uit.

Waarom kies ik voor vinyl plaatsen?

Vinyl is een veerkrachtige vloerbedekking uit kunststof die uit verschillende lagen bestaat: een stevige onderlaag, een glasvezellaag, een patroon of tekening en een toplaag. Die toplaag beschermt de vinylvloer tegen vocht, vuil en krassen. Een dikke toplaag biedt dus een grotere bescherming. Let wel op bij de goedkopere varianten. Een lagere prijs betekent vaak dat de vloer minder krasbestendig is.

Extra bonus: vinyl is goed bestand tegen vocht, dus is het gemakkelijk schoon te maken. Bovendien dempt een vinylbekleding geluid. Voetstappen op de bovenverdieping klinken een pak minder hard dan bij pakweg tegelvloeren.

  • Goed bestand tegen vocht, vuil en krassen
  • Krasbestendig
  • Geluidsdempend
  • Grote kwaliteitsverschillen afhankelijk van prijs

Wat kost een vinylvloer plaatsen?

De prijs van een vinylvloer hangt van enkele factoren af. De kwaliteit van het vinyl, de oppervlakte en de vorm van de vloer en het tarief van jouw installateur. Een klikvloer kost je heel weinig. Gemiddeld mag je rekenen op € 10 per vierkante meter. Vinylvloer met patroon of in stroken is duurder en daarbij mag je rekenen op prijzen rond de € 15 à € 30 per vierkante meter.

In de tabel vind je enkele richtprijzen die je op weg kunnen helpen.

Type vloer Prijs per m²
Pvc-vloer leggen en lijmen in stroken € 18 - € 21
Pvc-vloer leggen en lijmen in een patroon € 25 - € 30
Pvc-klikvloer leggen € 7 - € 10

Vraag gratis offertes aan.

Recente opdrachten vinyl plaatsen

zondag 14 november 2021

Vinylvloer leggen op tegels

Vinylvloer plaatsen bovenop bestaande tegelvloer te plaatsen (met ondervloer?). Dit over de volledige binnenruimte - gelijkvloers +/-100 m²


Vloerwerken Maasmechelen
woensdag 06 oktober 2021

Egaliseren vloer

Zoek een vakman voor het egaliseren van een vloer. Het betreft 3 aaneengesloten ruimtes op het gelijkvloers. (Keuken, berging en living). In totaal gaat het over 70m². De egalisatie laag moet over een bestaande chape aangebracht worden. De chape is in redelijke staat, maar beschadigd door het verwijderen van de oude vloer en door het inslijpen van leidingen. De ingeslepen leidingen zijn terug opgevuld. Ter info: Op de egalisatie laag zal een click-vinyl aangebracht worden. (Zwevend geplaatst met ondervloer) Het aanbrengen van de egalisatie laag staat gepland voor februari 2022.


Vloerwerken Kessel-Lo
maandag 13 september 2021

Klikvinyl en -plinten plaatsen

Dringend op zoek naar een vloerder om klikvinyl en plinten te leggen. Bijna zelfde als kliklaminaat. Kan gelegd worden op bestaande vinyl vloer. 1 kamer van 10,5 m2 en 1 kamer van 16m2. Deuren en omkadering moeten mogelijk bijgeschaafd worden. Dringend. Mijn broer ging ze leggen en laat het nu afweten en wij verhuizen 25/9. Vloer en plinten reeds aangekocht. Alvast bedankt. Vriendelijke groeten, Peggy


Vloerwerken Halle
zondag 22 augustus 2021

Laminaat leggen

Laminaat leggen in twee slaapkamers is ongeveer 30m². Nog aan te kopen. Momenteel ligt er vinyl met daaronder plancher.


Vloerwerken Brugge
zondag 22 augustus 2021

Nieuwe laminaatvloer leggen

Wij zouden graag onze laminaat vervangen Appartement 71 m2 laminaat te vervangen door ofwel 1) hoogwaardig laminaat, ofwel 2) fineerparket ofwel 3) vinyl


Vloerwerken Gent
zondag 09 mei 2021

Vloeren leggen

Voor ons nieuwe huis zijn we op zoek naar iemand die vinyl vloeren kan leggen + staande plinten leggen & afwerken. Ongeveer 150m²


Vloerwerken Munsterbilzen
zaterdag 30 januari 2021

Vinyl laminaat leggen in studio

Ik zoek iemand die vinyl laminaat legt in studio. Nu ligt er ook vinyl maar ik denk dat dit van een rol kwam en/of gelijmd werd. De ruimte is ca. 16 m2. In bijlage heb ik foto toegevoegd van wat er nu ligt. Keuze van laminaat v Quickstep heb ik al, alleen heb ik geen idee van te gebruiken dikte. Ik wil wel dat het iet wat warm aanvoelt en geluidsdempend is.


Vloerwerken Nieuwpoort
maandag 28 december 2020

Kurken vloer aanleggen

Kurken vloer over houten vloer leggen als isolatie en geluidsdemping. De totaalopp die aangelegd moet worden is ongeveer 80m². Eventueel zou ik graag met de vakman andere opties ook bespreken zoals: PVC, Laminaat & vinyl.


Vloerwerken Deurne
zondag 13 december 2020

Laminaat, vinyl , plint + ondervloer leggen

Laminaat en vinyl + plinten plaatsen Dat is ongeveer een 50m². Nu ligt er een gewone houten vloer en beneden tegels


Vloerwerken Erps-Kwerps
woensdag 09 december 2020

Vinyl vloer aanleggen

Wij zoeken een vakman voor het leggen van een vinyl vloer. Afmetingen: 6 meter breed en 15 meter lang. Wij zouden graag met de vakman bespreken hoe we dit het best kunnen aanpakken.


Vloerwerken Zaventem
zaterdag 12 september 2020

Chapewerken uitvoeren

Onze zolderruimte van 5,29 m x 8,17 m zou gechaped moeten worden. Wij zouden een vinylvloer leggen van ongeveer 2 à 3 cm. Er liggen momenteel buizen voor de ventilatie van ongeveer een 8 à 10 cm diameter op de ondergrond. De zolderruimte is toegankelijk via twee grote veluxen.


Vloerwerken Haacht
vrijdag 21 augustus 2020

Plaatsen van vinyllaminaat en gewone laminaat

plaatsen van 4 m2 vinyllaminaat in een badkamer En ook een laminaatvloer op slaapkamer te plaatsen en een reeds gelegd deel af te werken 20 m2. De quickstep laminaat en basic plus leveling ondervloer is reeds ter plaatse ; de vinyllaminaat is nog niet gekocht Alsook het plaatsen van schilderplinten. Plinten ook reeds ter plaatse. -


Vloerwerken Ledeberg (Gent)
vrijdag 14 augustus 2020

Nieuwe vloer in slaapkamers leggen

Op twee slaapkamers op de bovenverdieping gaan we vloerbekleding laten leggen alsook op de nacht wc en overloop. De geschatte opp zou +- 42m² zijn. Onze voorkeur gaat uit van laminaat of vinylvloerbekleding.


Vloerwerken Herk-de-Stad
woensdag 08 juli 2020

Vinyl vloer herstellen of vervangen

Na een windvlaag kwam het raam naar beneden en het raam verbrijzelde. Bij het vallen klopte het op de grond en vinyl. Ik zou graag willen weten of we kunnen repareren of dat we het vinyl moeten vervangen, dat is en slechts één kamer voor het hele verblijf + -30m². Suite à un coup de vent, la fenêtre s’est décrochée et la vitre s’est brisée. En tombant cela A fait des coups Dans le sol en vinyl. Je souhaiterais savoir si on peut réparer ou si il faut changer le vynil qui est en 1 seule pièce pour tout le séjour +-30m².


Vloerwerken Oostende
vrijdag 03 juli 2020

Linoleum vloer leveren en plaatsen

Linoleum of Vinyl vloeren plaatsen op 2 kleine kamers op 2de verdiep. Het betreft een totale opp. van ong. 25m².


Vloerwerken Gent
zondag 10 mei 2020

Parket leggen

Ik wil bestaande vinylbedekking in een appartement laten vervangen door parket in de living (20m²) en de nachthal (12m²). Originele ondergrond = tegelvloer (huidige vinyl ligt erop)


Vloerwerken Gent
vrijdag 06 maart 2020

Clickvinyl Coretec leggen

Huis in Geel: Clickvinyl Coretec plaatsen in 4 slaapkamers en overloop. Plinten en verfdeuren inkorten. Oppervlakte is 56m². Huis in Beringen: Clickvinyl Coretec plaatsen. Oppervlakte is 80m² waarvan 12m² tegelformaat voor keuken en 68m² plankenformaat voor tv-hoek, living, bureau, hal en toilet. Plinten plaatsen en 2 verfdeuren inkorten.


Vloerwerken Beringen
zondag 01 maart 2020

Plaatsen van vloer zolder

Plaatsen van linoleum (evt ook vinyl) vloer op onze zolderverdieping. Deze bevindt zich op de 2de verdieping en wordt ingericht als 2 slaapkamers en een berging. De traphal is kleiner dan 1 m². -> moet ook gevloerd worden. De binnenafmetingen van de ruimtes zijn ongeveer: slk 1: 363 x 832 cm slk 2: 407 x 501 cm berging: 320 x 363 cm We hebben nog geen specifieke kleur/motief gekozen, dus ook niets aangekocht. De huidige vloer is chape. Ons huis is wel meer dan 10 jaar oud.


Vloerwerken Mol
woensdag 05 februari 2020

Vinyl plaatsen

Vinyl zou geplaatst moeten worden op eerste verdieping. 8 kamers en gang voor een opp van 120m² vinyl is op rol en reeds versneden per kamer. Tevens is er ook een trap 16m² waar volledige traplopers op gelegd moeten worden. Tevens ook reeds aanwezig en op een slaapkamer moet er 10m² tapijt gelegd worden. Ook aanwezig.


Vloerwerken Schilde
maandag 06 januari 2020

Gieten van beton en isolatiechape in living

In de living na verwijderen van vinylvloer op cementtegels en zand gebotst over een oppervlak van 32m². We gaan alles zelf eruit halen en afgraven. Graag hadden wij een betonplaat laten gieten om daarop met isolatiechappe te werken en een massief parketvloer te plaatsen. De parketvloer willen we zelf doen, de betonplaat en chape dus niet.


Vloerwerken Assebroek
vrijdag 03 januari 2020

Vloeren in 4 kamers egaliseren

Wij hebben de oude kleefvinyl uit onze 4 slaapkamers verwijderd. Nu willen wij graag de vloerpas een beetje laten verhogen zodat de nieuwe vloer aansluit bij de gangvloer. De kamers zijn elk 14 m² en moeten enkele mm tot maximum 1cm worden opgehoogd. Wij zijn op zoek naar een stielman die dit tot op de mm nauwkeurig kan doen, en mooi waterpas.


Vloerwerken Mariakerke
Offertes aanvragen