Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
vinylvloer pvc vloerbekleding

Vinylvloer plaatsen

Vinylvloer plaatsen

Vinyl is een slijtvaste vloer met heel wat voordelen? Benieuwd naar de prijs of de mogelijkheden van vinylvloeren? Op deze pagina ontdek je alles wat je moet weten.

Op zoek naar een vinylvloer?

Als je het even gehad hebt met tegels of natuursteen en ben je op zoek naar een vloer die gemakkelijker te onderhouden is? Dan is een vinylvloer uit kunststof misschien iets voor je. Weinig onderhoud, slijtvast en gemakkelijk te plaatsen. Het zijn voordelen die velen overtuigen.

Op zoek naar een erkende vakman die je wat meer uitleg kan geven of vergelijk je liever eerst wat prijzen? Vraag gratis offertes aan bij experten uit je buurt.

Casius helpt je!

Casius helpt je!

Gebruik onze gratis dienst en vergelijk snel verschillende offertes van erkende vakmannen uit je regio.

Waarom kies ik voor vinyl?

Vinyl is een veerkrachtige vloerbedekking uit kunststof die uit verschillende lagen bestaat: een stevige onderlaag, een glasvezellaag, een patroon of tekening en een toplaag. Die toplaag beschermt de vinylvloer tegen vocht, vuil en krassen. Een dikke toplaag biedt dus een grotere bescherming. Let wel op bij de goedkopere varianten. Een lagere prijs betekent vaak dat de vloer minder krasbestendig is.

Extra bonus: vinyl is goed bestand tegen vocht, dus is het gemakkelijk schoon te maken. Bovendien dempt een vinylbekleding geluid. Voetstappen op de bovenverdieping klinken een pak minder hard dan bij pakweg tegelvloeren.

  • Goed bestand tegen vocht, vuil en krassen
  • Krasbestendig
  • Geluidsdempend
  • Grote kwaliteitsverschillen afhankelijk van prijs

Wat kost een vinylvloer?

De prijs van een vinylvloer hangt van enkele factoren af. De kwaliteit van het vinyl, de oppervlakte en de vorm van de vloer en het tarief van jouw installateur. In de tabel vind je enkele richtprijzen.

Type vloer Prijs per m²
Pvc-vloer leggen en lijmen in stroken € 18 - € 21
Pvc-vloer leggen en lijmen in een patroon € 25 - € 30
Pvc-klikvloer leggen € 7 - € 10

Vraag gratis offertes aan.

Offertes aanvragen