Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Tegelzetter vloer leggen tegels

Vloertegels leggen

Vloertegels leggen

Zoek je een duurzame vloertegel voor je woning? Een overzicht van tegels, richtprijzen en de beste vakmensen uit je regio vind je hier.

Soorten tegels en de voordelen

Natuursteen

Aan een natuursteen hangt een verhaal vast en net dat maakt ze aantrekkelijk. Onze planeet bevat een haast eindeloze variatie aan stenen en in theorie kan je die allemaal in jouw vloer verwerken. Graniet, marmer, hardsteen, basalt of zandsteen zijn de populairste. Wil je iets anders? Geen probleem, de keuze is aan jou. De kleuren van de stenen gaan van zandkleur tot peilloos zwart en alles daartussenin. Natuursteen is een ambachtelijk product waar heel wat arbeid in kruipt. Dat voel je aan de prijs.

  • Natuurstenen zijn zeer duurzaam
  • Uitgebreide keuze
  • Elke steen is ander. Je bent dus zeker van een unieke vloer
  • Niet de goedkoopste steen
  • Let op met onderhoud. Sommige stenen verdragen geen zuur of zijn minder krasbestendig.
Tegelzetter vloer laten leggen tegels
Vloertegel laten leggen door tegelzetter

Keramische tegels

Keramische tegels bestaan uit een mengsel van - onder andere - klei en zand. De mix krijgt de juiste vorm en wordt op hoge temperatuur gebakken. Extra mineralen zorgen voor stevigheid en een glazuurlaag maakt de tegel bestand tegen water en geeft hem zijn typisch glanzende uiterlijk. Keramische tegels kan je heel gemakkelijk verven. Dus als je dacht dat bij natuurstenen al veel mogelijkheden waren, is de keuze hier bijna eindeloos. Van sierlijke patronen over egale kleuren tot Mondriaanse kunstwerken. You name it, we got it!

Denk ook al even na over welke voegen je graag wil? Dikke of dunne? Donkere voeg of toch liever wat lichter? Geen onbelangrijke keuze, want voegen dienen niet enkel om de vloer mooier te maken. Ze hebben ook een grote invloed op de stevigheid.

  • Oneindig veel keus
  • Goedkoper dan natuursteen
  • Gemakkelijk onderhoud
  • Let op met kwaliteit. Keramische tegels hebben een eerste en tweede keus.

Ander soort tegels?

Op zoek naar tegels specifiek voor jouw badkamer? Geen probleem, geef gratis je aanvraag door en wij bezorgen die aan de juiste vakman of doe wat inspiratie op in de badkamer.

Hoeveel kost een vloertegel?

In de tabel vind je enkele richtprijzen. Hoeveel jouw project exact kost, hangt af van het type tegel, de oppervlakte en de vorm van de ruimte. Benieuwd hoeveel jouw vloer zal kosten? Vraag dan gratis offertes aan bij erkende vakmensen uit je regio.

Product Gemiddelde kosten
Tarief van de vakman € 30 – € 35 per m²
Natuursteen tegels € 30 – € 80 per m²
Keramische tegels € 16 – € 60 per m²
Materiaal € 10 – € 15 per m²
Eventuele vloerverwarming € 40 – € 50 per m²

Slijtklassen voor keramische tegels

Wil je weten of je een sterke tegel vast hebt? Dan moet je naar de slijtklasse kijken. Die geeft je een indicatie hoe goed de keramische tegel tegen krassen en vuil is bestand. Hoe hoger de klasse, hoe sterker de tegel.

Klasse Gevoeligheid Toepassing
1 Zeer gevoelig aan slijtage. Je leg deze tegel best niet op plekken die druk belopen worden. Badkamer, slaapkamer
2 Slijtagegevoelig, maar al sterker dan klasse 1. Vermijd opnieuw plekken waar veel schoenen passeren. Slaapkamer, toilet, bovenverdiepingen
3 De degelijke middenmoot. Tegels uit klasse 3 kan je in de meeste ruimtes gebruiken. Bovenverdieping, eventueel woonkamer
4 Goed bestand tegen krassen en vuil. Gebruik ze met een gerust hard in drukke ruimtes. Keuken, inkomhal, werkkamer
5 Niet slijtagegevoelig. Gebruik deze tegels wanneer de vloer intensief gebruikt wordt. Kantoor, terras

Vraag gratis offertes aan

Offertes aanvragen