Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Deuren installeren

Deuren

Deuren

Plannen om je deuren onder handen te nemen? Of wil je rustig wat prijzen vergelijken? Ontdek de mogelijkheden op deze pagina

Deuren, wat moet ik weten?

Een deur koop je meestal niet alleen. Je plant de aankoop samen met die van de ramen, want net als het raam is de voordeur een belangrijk onderdeel van het uitzicht van jouw woning. Bovendien is een deur een sluitstuk van je isolatie. Een goede deur zorgt ervoor dat je geen koudebruggen hebt in jouw gevel.

Ben je op zoek naar een professional die je helpt of wil je rustig prijzen te vergelijken? Vraag dan snel jouw gratis offertes aan.

De verschillende materialen voor deuren

Meestal kies je voor ramen en deuren hetzelfde materiaal. Hieronder vind je meer info. Wil je een uitgebreide lijst met meer uitleg bij alle materialen? Dan kan je deze pagina bekijken.

Pvc

Pvc is eenvoudig te plaatsen, onderhoudsvriendelijk en niet duur. Nadeel is de stevigheid van de kunststof, maar dankzij metalen verstevigingen is dit op te lossen.

Hout

Een houten deur blijft een tijdloze keuze. Bovendien is het uitzicht gemakkelijk aan te passen door een nieuwe verfkleur te kiezen. Onderhoud is een afknapper bij hout. Oliën, beits aanbrengen of verver kost allemaal tijd en geld.

Aluminium

Aluminium is een sterk en stabiel materiaal. Dat heeft gevolgen voor de prijs: aluminium is misschien wel het duurste materiaal bij buitenschrijnwerken.

Staal

Net als aluminium is staal een sterk materiaal. Voor deuren wordt het zelden gebruikt omdat het extreem zwaar en duur is.

Offertes aanvragen?

Branddeur plaatsen?

Brandwerende deuren helpen de brandveiligheid van je pand vergroten. Ze doven het vuur niet en houden het niet eeuwig tegen, maar ze zijn wel gedeeltelijk bestand tegen het vuur. Dankzij de grote brandweerbaarheid vertragen ze de opmars van het vuur. Zo is er meer kans om veilig te vluchten. Branddeuren moet je met grote zorg plaatsen. Vanuit de Belgische en de Europese Overheid gelden strenge voorschriften, dus doe je best beroep op een professionele vakman voor de installatie.

Zalig om mee samen te werken. Je krijgt meteen een viertal vakmensen uit de buurt, wat handig was voor mij omdat ik verhuis naar een plaats waar ik niemand ken. "Op den vreemden" is Casius een superhandige tool.

Mario Dobbelaere

Recente opdrachten

vrijdag 11 juni 2021

Leveren en plaatsen houten branddeur in herenhuis

Ik ben dringend op zoek naar een specialist die een brandwerende deur kan plaatsen, graag in hout - wit. Betreft een herenhuis dat is opgedeeld met op de benedenverdieping een immo-kantoor. Brandweer schrijft een RF-deur voor om te compartimentering te waarborgen thv de ingang. Aangezien het pand wordt verhuurd vanaf 1/8/2021, graag voor bouwverlof te plaatsen.


Kozijnen, deuren en ramen Elsene
donderdag 10 juni 2021

1 poort PVC herspuiten

Wij kochten een pand om te verhuren. De garagepoort in dit pand moet herspoten worden. Dit in het kleur vd voordeur, namelijk donkergrijs. Wij hebben geen RAL-code van dit kleur. De afmetingen van de poort zijn: Breedte: 300 cm Hoogte: 270cm (inclusief plastieken venster)


Behang- en schilderwerken Ninove
donderdag 10 juni 2021

Renoveren landelijke ramen-op-maat in meranti/afzelia - 7 stuks

Ik zoek een schrijnwerker die gespecialiseerd is in houten-ramen-op-maat. De huidige stijl is landelijk, zeker niet modern, betreft raammodel met een 'heuveltje' in + lattenwerk die de glaspartijen in kleinere vakjes delen. Voor de aanbouw had ik een tijdelijke oplossing , maar binnen geplande renovatie (oa gevel) wens ik graag de ramen allemaal dezelfde uitstraling te kunnen meegeven. 7-tal ramen + voordeur. Originele elementen zijn in afzelia uitgevoerd, maar ik vermoed dat dit ook in meranti voorzien kan/mag worden, of advies van specialist!


Kozijnen, deuren en ramen Neerlinter
Offertes aanvragen