Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Deuren installeren

Deuren plaatsen

Deuren plaatsen

Plannen om nieuwe deuren te plaatsen? Of wil je rustig wat prijzen vergelijken? Ontdek de mogelijkheden op deze pagina

Deuren, wat moet ik weten?

Een deur koop je meestal niet alleen. Je plant de aankoop samen met die van de ramen, want net als het raam is de voordeur een belangrijk onderdeel van het uitzicht van jouw woning. Bovendien is een deur een sluitstuk van je isolatie. Een goede deur zorgt ervoor dat je geen koudebruggen hebt in jouw gevel.

Ben je op zoek naar een professional die je helpt of wil je rustig prijzen te vergelijken? Vraag dan snel jouw gratis offertes aan.

De verschillende materialen voor deuren

Meestal kies je voor ramen en deuren hetzelfde materiaal. Hieronder vind je meer info. Wil je een uitgebreide lijst met meer uitleg bij alle materialen? Dan kan je deze pagina bekijken.

Pvc

Pvc is eenvoudig te plaatsen, onderhoudsvriendelijk en niet duur. Nadeel is de stevigheid van de kunststof, maar dankzij metalen verstevigingen is dit op te lossen.

Hout

Een houten deur blijft een tijdloze keuze. Bovendien is het uitzicht gemakkelijk aan te passen door een nieuwe verfkleur te kiezen. Onderhoud is een afknapper bij hout. Oliën, beits aanbrengen of verver kost allemaal tijd en geld.

Aluminium

Aluminium is een sterk en stabiel materiaal. Dat heeft gevolgen voor de prijs: aluminium is misschien wel het duurste materiaal bij buitenschrijnwerken.

Staal

Net als aluminium is staal een sterk materiaal. Voor deuren wordt het zelden gebruikt omdat het extreem zwaar en duur is.

Offertes aanvragen?

Branddeur plaatsen?

Brandwerende deuren helpen de brandveiligheid van je pand vergroten. Ze doven het vuur niet en houden het niet eeuwig tegen, maar ze zijn wel gedeeltelijk bestand tegen het vuur. Dankzij de grote brandweerbaarheid vertragen ze de opmars van het vuur. Zo is er meer kans om veilig te vluchten. Branddeuren moet je met grote zorg plaatsen. Vanuit de Belgische en de Europese Overheid gelden strenge voorschriften, dus doe je best beroep op een professionele vakman voor de installatie.

Zalig om mee samen te werken. Je krijgt meteen een viertal vakmensen uit de buurt, wat handig was voor mij omdat ik verhuis naar een plaats waar ik niemand ken. "Op den vreemden" is Casius een superhandige tool.

Mario Dobbelaere

Recente opdrachten

dinsdag 15 juni 2021

Buitentrap plaatsen

In een oud appartement dat we renoveren, willen we ook een nieuwe buitentrap. De trap is 3 m hoog en komt 3 m in de diepte. De huidige trap hebben we al laten verwijderen. Indien mogelijk in alu of inox. Voorzien van 2 leuningen, gezien hij vrij staat van muren. Tevens moet aan de aansluiting boven ofwel een versteviging aan de muur gebeuren ofwel moet de trap voorzien worden van beugels (zoals zwembad trap) die over de huidige muur gaan om dan in de terrasvloer te bevestigen.


Trappen Deurne
donderdag 27 mei 2021

Storten 5 x betonnen trap nieuwbouw

In augustus vangen we ons nieuwbouwproject aan: een betonnen prefab woning van 200m², hiervoor hebben we reeds een akkoord met een vakbedrijf. Echter zijn we nog niet overtuigd om ook de betonnen trappen door hen te laten voorzien, dus graag advies van een specialist in de regio voor het storten van een 5-tal betonnen trapgehelen, rechte trappen: Binnen: -1/glv: 2,5 m H + glv/+1: 2,8 m H Buiten: -1/tuin: 2,00 m H + voordeur: 0,7 m H + terras 0,7 m H


Trappen Veerle
zondag 23 mei 2021

Plaatsen buitentrap (prefab) beton

Het betreft een woning uit de jaren 70, die is opgetrokken. Hierdoor ligt het woongedeelte op de 1ste verdieping, waar ook de voordeur staat. "Gelijkvloers" bestaat dus uit garage en onderkeldering. De trap die nu naar de voordeur liep, hebben we recent afgebroken aangezien dit allemaal losliggende klinkers en stenen betrof, hetgeen een nogal onveilige situatie opleverde. Momenteel is er dus een zanderige ondergrond, die eventueel geniveleerd kan worden en gefundeerd, waarna er een betonnen (prefab) trap geplaatst zou kunnen worden. De te overbruggen hoogte bedraagt 2.4 m.


Trappen Wilsele
Offertes aanvragen