Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Betonvloer leggen binnen of buiten

Betonvloer

Betonvloer

Betonvloeren hebben hun slechte imago afgeschud. Ze zijn onderhoudsvriendelijk en dankzij de verschillende kleuren passen ze bij elk interieur.

Gepolierde vs. gepolijste beton

Gepolierde beton

Met een vlindermachine draai je het beton glad. Resultaat is een glanzende toplaag en een stevigere betonvloer. Gepolierd beton zie je steeds vaker opduiken, zowel binnen als buiten de woning. Het is gebruiksvriendelijk, gemakkelijk te onderhouden en gaat heel lang mee.

Gepolijste beton

Beton polijsten doe je door een laagje af te schuren of te slijpen. Hierdoor komen de kiezeltjes en zandkorrels net onder het oppervlak zichtbaar. Het resultaat is een gespikkelde vloer uit beton.

Betonvloeren, waar let ik op?

De opkomst van een strak en minimalistisch interieur was een zegen voor betonvloeren. Ze vormen een perfecte aanvulling op een sobere inrichting en zijn vlot te combineren met vloerverwarming. Zoals altijd zijn er enkele belangrijke aandachtspunten waar je rekening mee moet houden.

Onderhoud

Eén blik op een betonnen vloer en er valt onmiddellijk iets op: er zijn geen voegen. Geen voegen betekent geen vuilresten die blijven haperen en dus een groter onderhoudsgemak. Let op met vetvlekken. Die kunnen lang zichtbaar blijven op een onbehandelde vloer. Een beschermingslaag of een coating is dus geen overbodige investering om je vloer lang schoon te houden. Wat je ook doet, gebruik geen bleekwater.

Beton kan uitzetten

Zoals bijna alle materialen zal beton uitzetten als het opwarmt. Het gevaar bestaat dat je vloer kan barsten bij stijgende temperaturen. Om dat te vermijden, kan je uitzettingsvoegen laten trekken. Zo krijgt het beton wat speling en ruimte om uit te zetten. Zeker als je een betonvoer combineert met vloerverwarming moet je hier extra aandacht aan besteden.

De voor- en nadelen op een rij

  • Betonvloer is snel gegoten
  • Geen chape nodig
  • Gemakkelijk onderhoud
  • Beton werkt als buffer: koelt af in de zomer en warmt op in de winter
  • Beton kan uitzetten, dus zorg voor uitzettingsvoegen
  • Gepolijste beton kan glad zijn.

Overtuigd van de voordelen of ben je als een blok - pun intended - gevallen voor de schoonheid van een betonvloer? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan bij erkende vakmensen uit je regio.

Hou je van het uitzicht van beton, maar schrikt het egale oppervlak je af? Betontegels zijn aan een opmars bezig en kan je in alle formaten verkrijgen. Vooral grote tegels met een zijde van meer dan één meter zijn erg populair.

Prijs van beton?

De oppervlakte, de bereikbaarheid van de vloer en het soort beton waar je voor kiest hebben de grootste invloed op de kostprijs. In de tabel vind je richtprijzen per vierkante meter..

Soort betonvloer Prijs per m² Dikte
Gepolierd beton € 50 - € 130 Minimaal 7 cm
Printbeton € 70 - € 100 Minimaal 7 cm
Cementgebonden gietvloer € 75- € 150 3 tot 8 mm

Ben je benieuwd naar de exacte kostprijs van jouw opdracht? Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan en vergelijk prijzen van erkende vakmensen uit jouw regio.

Vraag gratis jouw offertes aan.

Offertes aanvragen