Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Elektricien controle

Elektriciteit

Elektriciteit

Nood aan een nieuw schema voor je elektriciteit? Of wil je je bestaande netwerk upgraden? Hier vind je alle info over elektriciteit en kan je gratis offertes aanvragen.

Elektriciteitswerken, een schema voor je werken

Een elektrische installatie is de onzichtbare kracht waar je huis op steunt. Verwarming, elektrische toestellen, stopcontacten of verlichting. Allemaal teren ze op elektriciteit. Een goede planning is essentieel bij het plaatsen van een nieuwe elektrische installatie of andere elektriciteitswerken. Op deze pagina vind je een pak informatie en prijzen die je op weg kan helpen. 

Al een goed idee wat er moet gebeuren en ben je op zoek naar prijzen om te vergelijken? Vraag dan gratis offertes aan bij erkende vakmensen uit je buurt.

Zeer eenvoudig om op de site van Casius aan te duiden welke vakman je nodig hebt. Ik kreeg heel snel een antwoord. Het contact met de vakman verliep uitstekend en een week later was de klus al geklaard aan de afgesproken prijs.

Benny D'Hondt

Elektriciteit aansluiten, waar let ik op?

Keuring van elektrische installatie

Ons land heeft regels in verband met het keuren van jouw elektrische installatie. Een keuring is verplicht in de volgende gevallen:

  • bij het plaatsen van een nieuwe installatie,
  • wanneer je je woning verkoopt die een installatie heeft van voor 1 oktober 1981 moet je een gelijkvormigheidsattest kunnen voorleggen. Heb je dat niet, dan moet je de installatie laten keuren,
  • wanneer je de huidige elektrische installatie wil verzwaren of uitbreiden,
  • Een voorlopige installatie op een werf.

Elektrisch schema

Een elektrisch schema is een grafische voorstelling van je elektrische installatie. Op dit schema kan je afleiden hoe de elektriciteit in je woning is gelegd. Zo'n schema bevat twee onderdelen: het eendraadschema dat meer uitleg geeft over de elektrische installatie zelf. Het situatieschema is een grondplan van de hele woning met daarop alle elektrische punten aangeduid.

Een elektrisch schema moet verplicht aanwezig zijn. In principe mag je dit zelf opstellen, maar dat kan een vrij technische klus zijn. De hulp inroepen van een elektricien kan hier zeker bij helpen.

Op zoek naar een elektricien in de buurt? Vraag gratis offertes aan

Recente opdrachten voor elektriciteitswerken

zaterdag 19 september 2020

Elektriciteit conform maken

Er moeten nog wat aanpassingswerken gebeuren aan de elektriciteit. Moet nog conform gemaakt worden.


Elektriciteit
vrijdag 18 september 2020

Blokhut plaatsen

Graag willen wij onze blokhut Cottage 295 X 385 van Makro laten plaatsen. Ook dient er nog een betonnen ondergrond te worden voorzien. Wij wensen de installatie inclusief vloer en dakgoten. Indien mogelijk zou er ook elektriciteit voor verlichting voorzien moeten worden. Voorbereidingen zouden eventueel door ons getroffen kunnen worden.


Garage en carport
woensdag 16 september 2020

Verwijderen accumulatoren

Verwijderen van 2 accumulatoren Dimplex, aanpassen elektriciteit hiervan. Op de plaatsen waar de leidingen van de accumulatoren zijn plaatsen van plinten en tegels. Voor beide accumulatoren 2 à 3 plinten en tegels. Tegels en plinten zijn voorhanden.


Andere / klussen
Offertes vergelijken