Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Aanvraag premie zonnepanelen

Aanvraag premie zonnepanelen

Tips en tricks om extra voordelig zonnepanelen te plaatsen

Alle info over plaatsing en premie zonnepalen

Zeker als de energieprijzen door het dak gaan, hoor je eigenaars van zonnepanelen niet klagen. Terecht: want zonnepanelen zijn en blijven een goede investering. Zeker omdat de prijs van zonnepanelen sterk is gedaald en je ook een premie kan krijgen voor het plaatsen ervan. Op deze pagina geven we je tips en tricks om voordelig zonnepanen te plaatsen.

Wil je meteen een concrete offerte van een erkende plaatser van zonnepanelen in jouw buurt?

Klik dan op de groene knop. Zo kan je snel, gratis en vrijblijvend tot drie offertes ontvangen van bedrijven uit jouw buurt. Zo kan je offertes vergelijken én de allerbeste deal vinden!

Zonnepanelen prijs fors gedaald!

Het eerste goede nieuws is dat zonnepanelen fors goedkoper zijn geworden. Waar je een tiental jaar geleden nog een enorm budget moest voorzien, is zonnepanelen plaatsen nu heel wat haalbaarder geworden. Ruim een decennium geleden zat je al snel aan een kostprijs van boven de € 15.000. Nu ben je met minder dan € 5.000 al een heel eind op weg om te profiteren van voordelige zonne-energie.

Daling prijs zonnepanelen zet zich door

De prijs van zonnepanelen is al flink gedaald, en bovendien wordt verwacht dat ze ook in de toekomst nog in prijs zullen dalen, natuurlijk niet meer zo drastisch als de afgelopen jaren. Het beste nieuws is dat zonnepanelen zeker niet duurder zullen worden.

Hoeveel kosten zonnepanelen?

Om je een idee te geven: vandaag betaal je voor een pv-installatie met een capaciteit van 1 kWp gemiddeld ongeveer € 1.600. Een tiental jaar geleden was dit nog ca. € 4.000. Van dergelijke installatie mag je ongeveer een opbrengst van 900 kWh per jaar verwachten.  

Als je weet dan in maart 2022 de gemiddelde prijs voor 1 kWh elektriciteit € 0.67 bedroeg, dan levert zo'n installatie je al meer dan € 600 euro per jaar op. Je ziet meteen dat je ook vandaag de kostprijs van zonnepanelen vlot terugverdient! 

Je vakman weet raad!

Meestal is het voordeliger om een installatie met een grotere energie-opbrengst te plaatsen. Je vakman weet raad! Klik op de groene knop en wij brengen je gratis in contact met de beste erkende vakmannen uit jouw buurt!

Zonnepanelen prijs fors gedaald
Huis met pv-installatie
Premie zonnepanelen 2022
Overheidspremie aanvragen

Premie zonnepanelen 2022

De dalende prijzen van zonnepanelen is niet het enige goede nieuws. Je krijgt ook nu nog een premie van de overheid voor het plaatsen van zonnepanelen. De premie zonnepanelen 2022 bedraagt nog € 300 per kWp die je laat installeren. Deze premie mag wel niet hoger zijn dan 40% van je investeringskosten. 

Premie zonnepanelen daalt!

Belangrijk om te weten is wel dat de premie voor zonnepanelen de komende jaren daalt! In 2023 zal je bijvoorbeeld geen € 300 krijgen per kWp, maar slechts € 150. Een jaar later wordt dat bedrag nog eens gehalveerd. Bovendien zijn er nog andere beperkingen waardoor je in 2024 maar maximaal een premie voor zonnepanelen kan ontvangen van € 375.

Wil je nog profiteren van de hogere premies van de overheid voor het plaatsen van zonnepanelen? Dan is het een goed idee om nog dit jaar de installatie te laten plaatsen!

Vergelijk gratis offertes voor zonnepanelen

Klik op de groene knop en vraag meteen gratis en vrijblijvend tot 3 offertes aan bij vakmensen uit jouw buurt! Zo ben je zeker dat je nog van de hogere premies kan genieten. Je vakman kan je ook vertellen hoe je de premie zonnepanelen 2022 aanvraagt.

Premie Fluvius zonnepanelen

De aanvraag premie zonnepanelen van de overheid verloopt via de netbeheerder Fluvius uitgekeerd. Je vindt alle voorwaarden voor het krijgen van een premie van Fluvius voor zonnepanelen hier.

Geen terugdraaiende teller? Geen probleem!

Er was een tijd terug veel gedoe over de terugdraaiende teller. Bij wie een digitale meter heeft, kan de teller niet meer achteruit draaien als er een overschot is aan zonne-energie. Dat lijkt een nadeel, maar hoeft dat zeker niet te zijn.

1. Plan je verbruik als de zon schijnt

Als je geen terugdraaiende teller meer hebt is het natuurlijk van belang om zoveel mogelijk 'eigen' energie meteen te gebruiken. Dat kan door toestellen te programmeren zodat ze overdag (verschillend van elkaar?) kunnen draaien, op momenten dat de zon schijnt.

Heb je altijd veel energie over, dan kan het mogelijk interessant zijn om een thuisbatterij te installeren

2. Geen prosumententarief meer betalen

Als je geen terugdraaiende teller hebt, dien je ook geen 'prosumententarief' meer te betalen. Dat is toch een vrij fors bedrag dat je jaarlijks moest betalen boven op je energiekost. Dat was een soort van 'belasting' omdat je niet alleen stroom van het net neemt, maar er ook zelf op zet. Dat prosumententarief moet je dus niet meer betalen als je geen terugdraaiende teller meer hebt.

3. Het teveel aan energie ben je niet kwijt met een teruglevercontract

Nog een reden waarom een je niet moet panikeren met een digitale meter, is de terugleververgoeding die je kan afsluiten bij je leverancier. Als je de prijzen vergelijkt van de energieleveranciers (bv. de v-test van de vreg), dien je ook te kijken naar wat leveranciers 'betalen' voor de energie die jij over hebt. Dat is een bedrag dat heel wat lager ligt dan de prijs die betaalt voor het gebruik van elektriciteit, maar het is dus zeker niet zo dat je de energie die je niet gebruikt helemaal kwijt bent.

 

Fluvius zonnepanelen teruglevercontract
Offertes aanvragen zonnepanelen plaatsen

Vergelijk offertes zonnepanelen

Mogelijk is de allerbeste tip nog om offertes van leveranciers te vergelijken. Zo weet je meteen een concrete prijs voor jouw pv-installatie. 

Bij Casius brengen we je snel, gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmensen uit jouw buurt. Klik op de groene knop, vul het formulier in en wij doen de rest. Casius is al meer dan 20 jaar de snelste weg naar de beste vakman!

Ontvang offertes voor het plaatsen van zonnepanelen

Recente aanvragen:

zondag 02 april 2023

Laadpaal

Wandlader tegen de muur aan de garage op mijn oprit Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren?: Ja, na het vergelijken van offertes Heb je ook interesse in zonnepanelen?: Nee Ligt er al een voedingskabel naar de plaats van de laadpaal?: Nee, nog te plaatsen Wat is het gewenste vermogen van je laadpaal?: Ik wil graag advies Welk type netaansluiting heb je?: 1-fase netaansluiting (standaard) Welke type en merk auto wil je opladen?: Porsche taycan Waar wil je een laadpaal laten plaatsen?: Bij mijn woning


Elektriciteit Steendorp
zaterdag 01 april 2023

Zonnepanelen plaatsen particulier

Ben je van plan om zonnepanelen aan te schaffen?: Ja, na het vergelijken van offertes Wat voor type dak heb je?: Schuin dak Ben je eigenaar van het pand?: Ja, ik ben eigenaar Hoeveel personen wonen er op je adres? : Aantal bewoners: 6+ personen Geschat aantal kWh: 8.000 - 10.000 kWh Geschat aantal panelen: 16 Wil je zonnepanelen kopen, huren of zelf plaatsen?: Zonnepanelen kopen


Elektriciteit Brussel
zaterdag 01 april 2023

Laadpaal

Laadstation plaatsen,benodigde zekeringen plaatsen,UTP of FTP kabel naar laadstation, laten keuren Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren?: Ja, na het vergelijken van offertes Heb je ook interesse in zonnepanelen?: Nee Ligt er al een voedingskabel naar de plaats van de laadpaal?: Ja, die is aanwezig Wat is het gewenste vermogen van je laadpaal?: 11 tot 22 kW Welk type netaansluiting heb je?: 3-fase netaansluiting Welke type en merk auto wil je opladen?: MG4 Waar wil je een laadpaal laten plaatsen?: Bij mijn woning


Elektriciteit Diepenbeek
Offertes aanvragen